Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

The History of Diesel Fuel

Diesel er en av brensel som kan raffineres fra råolje. Noen andre raffinerte drivstoff inkluderer bensin, parafin og fyringsolje. Diesel drivstoff regnes som en mid-weight petroleum produktet. Bensin og parafin er eksempler på lette petroleumsprodukter. Smøremidler og bunker olje er eksempler på tunge petroleumsprodukter. Nyere tekniske endringer tillate brenning av flere svært raffinert diesel som forurenser mindre. Rudolf Christian Karl Diesel

Rudolf Christian Karl Diesel oppfant dieselmotoren i 1892. Den opprinnelige motor er designet for å løpe på kullstøv. Fordi oljeindustrien var fortsatt i sin barndom, eksperimenterte Diesel med motor modifikasjoner som tillot det å bruke vegetabilsk olje som drivstoff.
Tidlig eksperimentering med Petroleum Diesel
p Som petroleumsindustrien vokste, ble en lavere klasse drivstoff lik fyringsolje utviklet. Kommersiell bruk av petroleum-baserte diesel begynte med utviklingen av en diesel injeksjon pumpe i 1922. Veitester begynte med en Bosch pumpe i 1924. Kommersiell produksjon av pumpene begynte i 1927, samme år som den første eksperimentelle diesel-drevet bil ble innført.
Tidlig Diesel Fuels

Utviklingen av tidlige petroleum diesel drivstoff og av eksperimentelle biler brenner diesel var en synergistisk prosess. Muligheten for salg av den drivstoff utløst mer raffinering, og mer raffinering oppmuntret videre utvikling. Tidlig diesel hadde et høyt svovelinnhold og resulterte i høyere forurensningsnivå. Fordi dieselmotorer ikke ha smøreolje, kommer motoren smøring fra drivstoffet selv. Høyere svovelnivåer ga drivstoff mer smøring evne.
Commercial Vehicle Produksjon

I 1936 introduserte Mercedes den første produksjonen bil med Mercedes-Benz 260D. Interessen for dieseldrevne biler vokste etter andre verdenskrig. Jo høyere effektivitet av motorene resultert i mange taxiselskaper vedta dieselmotoren for å spare kostnader. Den økte etterspørselen etter diesel forårsaket en mangel på drivstoff på 1940-tallet og tidlig på 1950-tallet. Selv om diesel-drevne biler var i vanlig bruk, introduserte Volkswagen den første kompakte bilen med dieselmotor i 1975. Den diesel Jetta ble produsert i respons til oljekrisen i 1970 og var den mest drivstoffeffektive bilen i produksjon på den tiden. Forbedringer i dieselmotorer for personbiler har fortsatt, noe som resulterer i populariteten av dieseldrevne biler i Europa.
Bilder Moderne diesel

Moderne diesel har mindre svovel. Lavere svovel nivåer gir mindre utslipp av svovel på eksosrøret. De fleste nasjoner nå forby høy og mid-svovel diesel, eller begrense bruken til off-road og industriell bruk. I 2006 mandat US Environmental Protection Agency bruk av ultra-lav svovel diesel. Når dette drivstoffet er kombinert med moderne avgasskontrollsystemer, er resultatet en bil som har eksosutslipp så lavt som, og noen ganger lavere enn tradisjonelle bensindrevne biler.
Biodiesel

p Med ordets oljeforsyning krymper, opp igjen interessen for Rudolph Diesel originale motorer som brente vegetabilsk olje. Ved å gjøre mindre motor modifikasjoner, kan de fleste moderne dieselmotorer brenne vegetabilsk olje. Noen eiere av dieselbiler samle brukt vegetabilsk olje fra steder som fast-food restauranter. Ved å filtrere den brukte oljen, kan det bli brent i en rekke moderne biler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/134812.html

Previous:
Next:

diesel Fuel