Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Hvem oppfant den Stopplys?

Allerede før biler, byene trengte en måte å kontrollere trafikkflyten i kryss. De første trafikklys ble installert i London nær House of Parliament. Tidlig trafikklys var lanterner som ble slått for hånd. Siden sin oppfinnelse i 1800, har trafikklys hatt mange utseende. The First Light

første trafikk lanterner ble oppfunnet av JP Knight. London antas å være den første by med et trafikklys. I 1860, hadde London veikryss nær House of Parliament som hadde roterende lanterner med rødt og grønt lys som hjalp kontroll hest og kjerre trafikk.
First American Lett
< p> Den første lyskrysset i Amerika ble satt opp i august 1914. Lyset ble plassert i skjæringspunktet mellom Euclid og East 105 Streets i Cleveland. Lyset inneholdt bare to farger, rød og grønn.
Først Patentert Traffic Light

Garrett A. Morgan, en amerikansk oppfinner, er kreditert med å skape første automatiske, tre-posisjon lyskrysset. Morgan lyskrysset hadde signalisert trafikken til å stoppe og gå samtidig som du har tre armer for å stoppe trafikken i alle retninger for å tillate fotgjengere å krysse. Morgan oppfinnelse ble patentert i 1923.
First Four-Way Lett

Detroit bosatt William L. Potts skapte en fire-veis trafikk lys i 1920. Potts 'skapelse brukt rød, gul og grønn jernbane lys for å kontrollere trafikken i kryss. Potts 'første automatiske, fireveis lys ble installert i skjæringspunktet mellom Woodward og Michigan i Detroit.
Andre sikkerhetsegenskaper

Før Garrett er lys, var det mer enn 60 patenter i USA for ulike trafikklys. Linjer som delt kjøring baner begynte å bli malt i 1911, mens "No venstresving" skilt dukket først opp i 1916.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146120.html

Previous:
Next:

driving Safety