Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Tire Pressure Vs. Laste Rating

Over inflasjon under inflasjon eller gå over den maksimale vekten et dekk kan støtte er en rask måte å utsette deg selv. Ifølge Mac Demere av 'Edmunds,' nesten alle dekk utblåsning skjer på en varm dag, på en rett strekning på riksveg hastigheter når et dekk er for lavt lufttrykk. Beskytte deg selv, begynner passasjerene og kjøretøyet med å forstå hva dekkene dine er i stand til å håndtere med tanke på dekktrykk og bæreevne. Typer

Hver lovlig produsert dekk inkluderer detaljer på dekksiden som forteller hva det er vurdert for og i stand til håndtering. Dekkprodusenter anbefaler aldri å overstige den maksimale PSI stemplet på dekkets sidevegg. Et kjøretøy plakat antyder også dekktrykk for beste ride erfaring. Dekk belastning angir den maksimale vekten et dekk kan støtte trygt. Hvert dekk har et nummer på sideveggen som tilsvarer belastningen indeksen, sier maksimalvekt et dekk kan bære.
Identifikasjon

dekktrykk vurdering på selve dekk kunne se ut som "Max PSI 35", som ville bety produsenten antyder aldri mer enn 35 PSI eller det kan mislykkes. 'Edmunds' antyder fylle dekktrykket til det børsnoterte PSI funnet på bilen plakaten i førerens dørstolpen eller eierens manual.The dekkets foreslått belastning for en biltype er oppført på bilen plakat og i bruksanvisningen. Det er ikke så lett å identifisere på en aktuell dekkets sidevegg. Hvert dekk har dekk markeringer over hele sideveggen består av brev og tall. For eksempel kan et dekk lese 245/40R19 93W. Etter belastning kommer etter dekkdimensjon markeringer, og i dette tilfellet er 93. De 93 tilsvarer belastningen indeksen diagrammet, som sier at et dekk med en 93 belastning kan støtte 1,433 pounds.
Betydning

Overinflating et dekk resultater på mindre gummi på veien, eller en mindre kontaktflate. En mindre kontaktflate resulterer i mindre grep mens akselererende, svinging og bremsing. Underinflating et dekk gjør at dekket kan bøye og bli varmt, og er en ledende årsak til dekk svikt. Den flexing av en underinflated dekk på speed skader slitebanen, dekkanten og dekk ledningen. Overbelastning et dekk øker dekkets stress og kan også føre til dekk feil.
Funksjon

tilstand av bilens dekk har en stor innvirkning på hvordan en bil, SUV, lastebil, motorsykkel eller bobil utfører. Bor innenfor belastning vil holde dekkene innenfor sine vektbegrensninger. Holde dekktrykk innen en fastsatt PSI gjør dekket et komplett kontaktflate, som fører til økt grep, vått vær ytelse og levetid.
Expert Insight

Kontroller lufttrykket på minst en gang per uke når dekkene er kalde (ikke nylig kjørt på). Etter belastning og dekktrykk markeringer på et dekk tilsvarer en kald dekk. Camith Safety Services, en kommersiell motorvogn publikasjon, antyder at for hver 10 grader Fahrenheit, opp eller ned, vil dekktrykket endre en PSI.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146034.html

Previous:
Next:

driving Safety