Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hvordan kjøre en vanlig bil

En "standard bil" er en med en manuell girkasse, også kjent som en pinne skift. Selv om slike biler er ikke lenger faktisk standard - de fleste biler nå har automatiske girkasser - de beholder navnet som en etterlevning fra tiden før automatisk. Å kjøre en vanlig personbil er mer komplisert enn å kjøre en automatisk - og noen vil kanskje si det er mer moro, også. Den største forskjellen er at det er opp til sjåføren, ikke bilen, for å skifte gir når det er nødvendig. Instruksjoner
starte bilen
en

Climb inn i førersetet.
2

Feel rundt med føttene og finne pedalene. Det er tre av dem. Den ene helt til venstre er clutchen, og du vil bruke den til å skifte gir. Den i midten er bremsen, og den til høyre er gassen. Bruk din venstre fot eksklusivt for clutch, og bruke høyre fot til å veksle mellom gass og brems.
3

Trykk bremsepedalen med høyre fot.

4

Trå inn clutchen med venstre fot. Nå ser på girskift pinne. Den bør ha et diagram som angir posisjonen til hvert gir. Det vil være fire eller fem gir forover, avhengig av bilen, pluss revers. Hvis pinnen ikke er engasjert i noen gear, er det i nøytral, og du bør være i stand til å vrikke den rundt. Pass på at bilen står i fri.
5

Vri tenningsnøkkelen for å starte bilen. Frigjør parkeringsbremsen eller "nødbremsen."
6

Flytt girspaken i første gir.
7

Ta din høyre foten av brems og sette den på gass. Begynn å legge press på gasspedalen med høyre fot, mens på samme tid forsiktig slippe clutchen med venstre. Tenk på disse to pedaler som en slags seesaw. Ettersom gassen går ned, bør clutchen komme opp. Hvis du gjør det riktig, vil første gir engasjere seg, og du vil begynne å bevege seg fremover. Hvis du bruker for mye gass for fort, men bilen vil sjangle framover, ikke nok gass, og bilen vil stall
Shifting
8

Sjekk din turteller. som du får fart i første gir. Turtelleren forteller deg hvor fort motoren er i gang, i form av omdreininger per minutt, eller "rpm." På et tidspunkt, vil bilen ikke få noen ekstra hastighet uansett hvor høy motorens turtall. Når dette skjer, kan du også høre motoren "racing". Dette indikerer at du har nådd den øvre grensen for første gear, og det er på tide å skifte til andre. Noen biler har en indikatorlampe å signalisere deg når du skal skifte.
9

La opp på gasspedalen mens du trykker ned på clutchen, ved hjelp av seesaw bevegelse omtalt ovenfor. Når clutchen er fullt engasjert, skal du flytte bilen i andre gir. Deretter la opp på clutchen som du trykker ned på gassen.
10

Gjenta prosessen, når det er nødvendig, å skifte fra andre til tredje gir, fra tredje til fjerde, og hvis du har en femtrinns, fra fjerde til femte gir.
11

Trå inn bremsepedalen når du trenger å bremse ned. Som bilen mister fart, kan du føle at motoren begynner å "slepe". Det prøver å trekke deg frem fordi motoren er nå kjører fortere enn bilen.
12

Trå inn clutch som du fortsetter bremsing. På dette punktet, er noe gir, slik at bilen blir "kystfart", selv om bremsene bremse den ned. Hvis du trenger å akselerere igjen, bare sette girspaken i riktig gear og anvende gassen mens la opp på clutchen. Hvis du trenger å komme til en fullstendig stopp, holde både clutch og brems engasjert inntil stanser bilen, og deretter sette bilen i nøytral.
Slå av bilen
13

Ta bilen til å stoppe opp. Hold nede både clutch og bremsepedalen.
14

Flytt girspaken i enten første gir eller revers, avhengig av hvor du stoppet. Hvis du er parkert på flat mark eller opp en bakke, sette den i første. Hvis du er parkert vendt ned en bakke, sette den i revers.
15

Slå av motoren. Slipper clutchen. Dette vil legge inn giret, noe som vil bidra til å holde bilen på plass, som "Park" gjør på en automatisk girkasse.
16

Sett på parkeringsbremsen. Ta foten av bremsepedalen, og gå ut av bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145500.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning