Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hvordan kjøre en automatisk bil

Alle som å lære å kjøre bør bruke en bil utstyrt med automatgir, fordi skiftende tannhjul og få clutch koordinering på en manuell girkasse bil tar mye praksis. Det er altfor mange andre ferdigheter til å konsentrere seg om for å få til å bli en trygg sjåfør. Sikkerhet er det første hensynet til deg, dine passasjerer og alle andre brukerne av veien. Instruksjoner
en

Sjekk bilen. Se over dekkene, glass, vindusviskere og lys før du får i. Dekkene bør riktig lufttrykk med nok trå til å berøre Lincoln hode med en invertert krone i sporet. Glasset bør være fri for sprekker og vindusviskere i stand til å fjerne regn eller snø fra frontruten. Sjekk lysene foran og bak samt både blinklys. Be noen om å tråkke på bremsepedalen mens du sjekker bremselysene bak i bilen.
2

Få inn og spenne opp. Trekk sikkerhetsbeltet og skulderrem over deg selv, og fest den i låsen. Bilbelte redder liv. Det tar bare noen sekunder å sette en på, og det er ikke det minste ubehagelig. Pass på at alle passasjerene er spent og følge sikkerhetsbestemmelsene som gjelder barns vekt og riktig besøksforbud enheter.
3

Sjekk speil. Rengjør og juster bakfra og sidespeilene. Sett bakspeilet for å la deg se rett ut vinduet tilbake. Sidespeil bør vise de bakre hjørnene av bilen for å gi deg et sted henvisning til andre objekter.
4

starte den opp. Vri om nøkkelen for å starte motoren, bruke bremsen og skifte til det ønskede giret med girspaken på rattstammen eller gulvet konsollen mellom forsetene. Trykk ned gasspedalen lett å få bilen rulle. Nå sjekke bremsene før du faktisk trenger dem til å stoppe bilen.
5

Velg gear. Skift bilen inn det beste utstyret for vei-og værforhold. Selvfølgelig, hvis du vil sikkerhetskopiere, reverse det eneste valget ("R"). Ved normal kjøring skifte i høygir og la den være der. En sirkel "D" lar beste drivstofføkonomi i høye hastigheter. På biler med overdrive, det er høygir. Å gå videre på løs grus eller en gjørmete grusvei, bruker du en av de laveste girene ("L1" eller "L2"). Skifte til et lavt gir når du går ned en bratt karakter. Bo i høygir går oppover og automatgir vil justere seg til å møte etterspørselen.
6

Bruk den høyre foten. Bruk samme fot for gasspedalen og bremsen. Reflekser vil ta foten fra gass til brems i mindre enn et halvt sekund. To-footed kjøring brenner unødvendig drivstoff og bremseklossene.
7

Ta en hands-on tilnærming. Ta tak i rattet med begge hender på klokke posisjoner på 10 og 2, eller 9 og 3 hvis hjulet har en kollisjonspute. Gjør svinger ved å krysse en hånd over en annen, med en hånd på rattet hele tiden.
8

Se deg rundt. Sjekk for fotgjengere, syklister, joggere og barn før du trekker bort fra fortauskanten eller ut av en innkjørsel. Se fremover for farer eller kommende styring justeringer. Sjekk begge veier før du går inn kryss. Vær oppmerksom på alle andre biler rundt deg, inkludert de bak deg. Sjekk speil og snu hodet raskt for å sjekke flekker speilene viser ikke før du skifter fil eller angi trafikk.
9

Bruk blinklys for å vise andre sjåfører din intensjon å skifte felt, gjør en sving Skriv inn kjørebanen eller lukeparkere.
10

Ta av motorveien. Skriv inn en motorvei ved å få fart mens du kjører opp på rampen. Signalisere din intensjon om å fusjonere med trafikk og sjekk speil og blinde flekker for en trygg gap i trafikken. Drive i sentrum kjørefelt på tre-felts veier. Bruk høyre kjørefelt på to-felts motorveier, sparer venstre kjørefelt for bestått. Selv om det kan være fristende å få fart på motorveier, holde hastigheten innenfor 5 km /h av fartsgrense.
11

Drive henhold til plassering og forhold. Bruk en mild berøring på bremsen og gasspedalen i snø og is. Vokt dere for vannplaning i regn og tørke bremsene ved å holde pedalen ned litt under flytting. Hele tiden se for fotgjengere i byen. Se opp for barn og kjæledyr i forsteder, og se for dyrelivet på landeveiskjøring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145495.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning