Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hvordan kjøre en Stickshift Truck

Å kjøre en pinne skift, eller manuell, girkasse bil eller lastebil er ikke andre natur for folk flest. I motsetning til automatgiret kjøretøy, girstang lastebiler krever litt øvelse, tålmodighet og litt finesse til riktig og trygt drive dem. Heldigvis, får rett veiledning og litt øvelse, er det mulig å lære deg hvordan du skal kjøre en pinne skift lastebil. Instruksjoner
en

Gjør deg kjent med lastebil. Juster setet slik at du komfortabelt kan nå clutch og gass pedaler. Ta oppmerksom på girstangen, trolig ligger til høyre, men muligens plassert på rattet kolonnen. Du vil se tallene 1 til 4 eller 5, og en R for revers. Disse vil hjelpe deg å akselerere bilen.
2

Se på dashbordet og finn dial som er merket turtall. Dette vil være din guide for når du skal skifte lastebilen opp til et høyere gir.
3

Plasser venstre foten fast på clutchen og høyre fot på pause. Med clutchen engasjert, tar du tak i girspaken i høyre hånd, trekk den mot deg til det ikke vil gå videre og skyv det oppover. Du er nå i første gir. Eller, hvis du trenger å snu, skyve girspaken over til høyre og ned for å legge inn revers.
4

Slå av motoren og kontroller for å sikre at det er trygt å akselerere. Sakte, men bevisst frigjøre din clutch ved å slippe trykket fra din venstre fot. Samtidig, trykk forsiktig på gasspedalen. Hvis du stoppe bilen, bare sette bilen tilbake i første eller revers, skyves ned på clutchen, plassere foten tilbake på pause og starte på nytt. Etterhvert vil du få det til der clutch vil engasjere og hvor mye press for å gi.
5

Accelerate, holde et øye på veien, men også skotter ned på din RPM dial. Gir opp til det neste giret når turtallet er litt over 2000. Unngå å la nålen rekkevidde på 3000 RPM range eller hvor som helst innenfor den røde varsellampen stripe som dette fører til slitasje og potensielle problemer for motoren din.
6

Fortsett skiftende oppover, trykke inn clutchen og justering av girkasse når det er nødvendig, og som er trygt for veien du er på reise. Når du trenger å bremse ned, ganske enkelt kople inn clutchen og flytte bakover gjennom girene. Å starte på nytt, begynne med det første gear.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145595.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning