Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Typer av Emergency Hånd-Bremsekontrollere

Parkeringsbremsen, også kjent som nødbrems, er en manuelt aktivert bremsesystem på biler. Ved å trekke eller skyve på en spak, knott eller pedal, er brukeren i stand til å aktivere en oppbremsing kontroll som er uavhengig av strøm levert av kjøretøyet. I de fleste personbiler, er denne mekanisme plassert på en slik måte at den er tilgjengelig ved fronten passasjerse i tilfelle at føreren blir hemmet. Pedal Styrer

Vanligvis en pedal kontroll for i nødbremsen ligger nær førerens innsiden av foten kupé. Pedalen kan være deprimert med venstre fot til å engasjere bremsen, et håndtak eller pedal utgivelsen er så brukt til å løsne bremsen. Denne type system er funnet oftere på eldre biler, og har den ulempen av å være tilgjengelig bare for sjåføren.
Lever Mekanismer

Lever-aktiverte nødbremsen er vanligvis funnet på midtkonsollen av en personbil, men de er noen ganger plassert under dashbordet, rett under og til den ene siden av rattet. Når engasjert, bremsen frigjøres ved å trykke på en knapp og returnere hendelen til sin opprinnelige posisjon. Dette regnes som den sikreste form for nødbrems, da det kan aktiveres av passasjerene andre enn sjåføren. I tillegg etterlater en spak førerens føtter frie til å håndtere vanlige kjøreforhold prosedyrer som for eksempel akselerasjon eller bremsing.

Håndtak Brake Systems

Lastebiler og noen personbiler bruke et håndtak kontroll for i nødbremsen system. I de fleste tilfeller er denne type system som ligger under dashbordet, umiddelbart under det, og til den ene siden av rattstammen. Å engasjere bremsen, er håndtaket trukket ut, vekk fra dashbordet å løsne bremsen, er håndtaket vridd og presset tilbake inn i "Off" posisjon. Noen modeller bruker en utløserknapp i stedet for en vri kontroll.
Electronic Controls

I noen sjeldne tilfeller, er i nødbremsen styres av en elektronisk push-to-drive /push-to-release mekanisme. Selv om denne type brems sparer plass i bilen, er det minst foretrukne metoden fordi den er avhengig av det elektriske systemet i bilen for å operere, noe som kan bety at parkeringsbremsen ikke ville være tilgjengelig i tilfelle av mekaniske og elektriske feil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145354.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning