Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Krefter som brukes i en bil

Selv tvinger oss påvirke hele tiden, de er mest merkbar når vi beveger oss i høye hastigheter, for eksempel i en bil. De fire hovedtyper av krefter som påvirker en bil i bevegelse er thrust, drag, vekt og svingegenskaper. Thrust

Thrust er kraften som fører til en bil til å gå videre. I biler, er thrust opprettes når kraften i motoren er utnyttet gjennom de snu hjulene. I fysikk, har hvert objekt en lik og motsatt reaksjon. Dette betyr at når de dreiende hjul presse mot overflaten av veien, blir bil beveget med kraft i motsatt direction.Thrust ikke kan genereres dersom hjulene er ute av stand til å presse mot veien. Dette er grunnen til at et kjøretøy på isen ikke beveger seg raskt. Jo mer kraft hjulene er i stand til å utøve mot overflaten, jo raskere bilen vil bevege seg nedover veien.
Drag

kraft påvirker en bil i motsatt retning enn den er i bevegelse kalles drag. Drag forårsakes av motstanden i luft presser mot de store flater av et kjøretøy. Disse kreftene bremse bilen, noe som krever mer skyvekraft å opprettholde hastigheten. Dra forårsaket av luftmotstanden er grunnen til at mange biler har strømlinjeformet designs.Any tid at kraften fra skyvekraften er større enn den kraft som av drag, vil bilen akselerere fremover. Hvis skubb dråper, for eksempel når motoren bremser ned, blir drag desto større kraft og bilen bremser. Hvis skyvekraft og luftmotstand holdes likt, forblir hastigheten på bilen konstant.
Vekt

Vekt er tyngdekraften presser en bil mot bakken . Denne styrken er avgjørende for kjøretøyer. Uten denne kraften, kan hjulene ikke holde kontakt med veien og ingen skyvekraft kan genereres. Foruten å holde hjulene på bakken, kan vekten påvirker kjøretøyer i flere andre måter. Når en bil kjører opp en bakke, trekker tyngdekraften hele tiden den bakover. Å oppveie kraft av denne vekten trekke mot bilen på en høyde, er økt skyvekraft nødvendig. Dette er grunnen til at en motor må jobbe hardere for å flytte en bil opp en bakke, sammenlignet med en flat surface.Weight og gravitasjon kan noen ganger ha farlige effekter på biler. Når du svinger, kan biler vippe. Hvis bilen er høy nok, kan tyngdekraften trekke mot kroppen sin trekk den helt ut av veien. En rollover oppstår når kraft vekten er ikke lenger plantet på hjulene.
Svinger

stivt styrker, også kalt sidekrefter, påvirker en bil når det er å snu . Det er en lov av fysikken som et objekt i bevegelse tendens til å bo i bevegelse, fortsetter på sin opprinnelige banen. Dette er kjent som inertia.The svinger kraft av treghet er mest merkbar i trange løp og kurver. Som en bil svinger, dens masse, inkludert passasjerene, har en treghet som har en tendens til å holde seg i bevegelse i en rett linje. Dette får dem til å bli trukket i motsatt retning av svingen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145324.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning