Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

Hvem har ansvaret i en påkjøring bakfra?

Med mer enn 2,5 millioner påkjørsler bakfra rapportert hvert år, sier National Safety Council at disse typer kollisjoner er den vanligste typen av bilulykke. De oppstår vanligvis når en sjåfør etter en bil for tett eller kjører for fort til å stoppe. I påkjørsler bakfra, er føreren av den bakre bilen vanligvis ansvarlig, hvis det blir funnet å være uaktsom, og han må gi kompensasjon for å dekke alle utgifter knyttet til ulykken. Uaktsomhet

Dictionary.com definerer uaktsomhet som unnlatelse av å utøve aktsomhet som loven krever for beskyttelse av andre personer, eller de interessene til andre personer, som kan være krenkende påvirket av ønsker av slik behandling. Fartsovertredelse, kjøring uvørent, etter en bil for tett eller kjører inattentively alle kan anses former for sjåfør uaktsomhet. Bevise at uaktsomhet oppstod spiller en viktig rolle i å bestemme hvorvidt en person er på feil i en bakre ende kollisjon.
Ansvar

person som kjørte bak bilen er fullt ansvar for skader i de aller fleste påkjørsler bakfra, ifølge Car Accident Advokater nettside. Dette er fordi personen ikke klarte å kjøre på en måte som ville ha tillatt ham å stoppe kort for å treffe bilen foran. Når funnet ansvarlig, eller juridisk ansvarlig, må føreren av den bakre bilen gi kompensasjon for å dekke alle utgiftene til "skadede" party. Kompensasjon i påkjørsler bakfra er vanligvis betales av uaktsom sjåførens forsikring.

Unntak

Noen situasjoner eksisterer der føreren av en bak-ending bil er ikke på feil for en kollisjon, ifølge Car Accident Advokater. Dette er vanligvis tilfelle i en ulykke som involverer flere biler. For eksempel anta tre biler er ute og reiser i samme kjørefelt på en motorvei, og den første bilen, som er i front, bryter kraftig på grunn av plutselige trafikk. Naturligvis vil dette føre til at andre bilen til å bryte kraftig også. Hvis den tredje bilen er følgende for tett eller reiser på en upassende hastighet, kan det smelle inn på baksiden av den stoppet andre bilen, presser fronten på den bilen inn på baksiden av den første bilen. Fordi den andre bilen kom til en fullstendig stopp før du blir truffet, vil ansvaret bli plassert utelukkende på tredje driveren for skade påført de første to biler.
Skader

påkjørsler bakfra er også kjent som whiplash ulykker. Omtrent 20 prosent av front-bilpassasjerer viser symptomer på whiplash etter en bakre ende kollisjon, ifølge Auto Accident Resource sin statistikk side. En slik skade oppstår vanligvis når en stoppet bil er truffet bakfra og lederne for de passasjerene akselerere fremover, med opptil 10 ganger tyngdekraften. Dette halsbrekkende bevegelse fremover ofte resulterer i cervical spine og ligament skader. Ryggsøylen Research Institute of San Diego beskriver vanlige symptomer på whiplash å inkludere nakkesmerter og hodepine.
No-Fault System

Selv om de fleste stater sted erstatningsansvar på uaktsom driver, 12 stater har vedtatt en no-fault systemet om påkjøring bakfra kompensasjon, ifølge Car Accident Advokater. Den no-fault system krever erstatning som skal betales for ved hver sjåførens forsikring, uavhengig av hvem som er på feil for ulykken. De 12 landene som i dag følger politikken er Florida, Hawaii, Kansas, Kentucky, Massachusetts, Michigan, Minnesota, New Jersey, New York, North Dakota, Pennsylvania og Utah.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/145074.html

Previous:
Next:

bilulykker