Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

History of the 1953 Dodge Pickup

The 1953 Dodge pickup er den siste av de oftest kalt "Pilothouse cab" lastebiler bygget mellom 1948 og 1953. Denne lastebilen kom i mange modeller og var en favoritt av den amerikanske hæren for sine multi-purpose-applikasjoner. Dens styling var mer konservativ enn Ford, Chevrolet og Studebaker, som alle kom ut med nye modeller i 1948, men det utmerket seg i sikkerhet og ytelse. Historie

likhet med sine konkurrenter, kom Dodge ut med sin etterkrigstidens linje av lastebiler og biler i 1948. Men mens konkurrentene fokusert på kroppen design, fokusert Dodge mer på ytelse ved å flytte de fremre akslene tilbake ca 8 inches og bringe motoren nærmere nesen for å skifte nyttelast fremover, og dermed gi en større lastekapasitet.

Betydning

Dodge også legger vekt på sikkerhet med sitt "Pilothouse Safety Cab" som hevet benk i førerhuset for å gi større synlighet, men det ga også bilen en oppstyltet, mer oppreist se.
Funksjon

lastebil linjen ble tilbudt som varebiler, pickuper, militære kjøretøyer, skole busser, brannbiler og all-terrain veiarbeidere .
Typer

1953 Dodge er et B-serie modellen varierte fra en 1/2- til 2 ¾-tonns chassis brukes for spesifikke light-duty behov.
Egenskaper

Trucks av æra vanligvis hadde stiv fjæring til å håndtere tunge nyttelaster, men B-serien kom med kraftige støtdempere og mer fleksible fjærer å gi en mer behagelig og mykere ride.
Størrelse

1953 1-tonns versjonene ble drevet av en 230-kubikk-tommers 6-sylindret motor genererer 102 hestekrefter , mens 1/2-tons hadde en 218-kubikk-tommers versjon for 95 hestekrefter.
Fun Fact

Forest Rangers, bevaring grupper og Gårdbrukere typisk valgte Dodge ett-tonns chassis å bygge brush-clearing biler utstyrt med en spesiell øse eller rist foran radiatoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140460.html

Previous:
Next:

Trucks