Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Truck Tire Vs. Trailer Tire

Over veien lastebiler har vanligvis minst 18 dekk, men kan ha så mye som 28 eller 30 i enkelte situasjoner. Hver og en av disse gummi donuts danne et viktig bindeledd til veien, ingen mer så enn de på forsiden Styreaksel. Ikke bare styre akselen gjør noe de andre ikke (styre lastebil), er de bare satt om bord uten en redundant dekk for å kompensere for en utblåsning. Tire Basics

føderalt sett er det bare to typer dekk: styre-akslede og kjøre /tandem. Du kan bruke et svingbart hjul på en drivaksel eller trailer, men aldri den andre veien rundt. Tradisjonelt har eier-operatører og liten flåte eiere Tandem (trailer) dekk og kjøre dekk om hverandre, men den nåværende trenden er mot spesialitet dekk for tilhenger og kjøre programmer.
Regummiering
med

traktor-trailer dekk er så robust som noen gummi på veien; dekkets sidevegg og kroppen kan vare i flere tiår når de er riktig vedlikeholdt. Imidlertid vil slitebanen selv slites ut langt før da. Lastebildekk er designet fra starten av å ha flyttbare slitebanen, som regummiering spesialister kan strippe bort for å erstatte med nye lager. Radial lastebildekk kan se så mange som fem regummiering under sin levetid. Imidlertid kan retreads lett falle fra hverandre og kaster sine nye sko under konstant bruk, og det er derfor det er ulovlig å stadig sette en re-tråkker på en Styreakselen.
Wear

Ifølge Federal Motor Carrier Standards, kan en trailer eller stasjonen dekk ha så lite som 2/32 av en tomme av slitebanen før de må byttes ut eller regummiert. Styrehjulene må ha minimum 4/32 slitebanen, og det er derfor den eneste gangen du noensinne vil se et svingbart hjul på en stasjon eller tandem aksel er når det er slitt forbi 4/32 mark. Mange eier operatører vil erstatte gamle trailer dekk med slitte styrbare hjul, som kan ha en annen 200.000 miles av liv i dem før de går med dette siste 2/32 av en tomme.
Lug vs Ribbet

Den eneste store forskjellen mellom stasjonen og trailer dekk kommer ned til et spørsmål om personlig preferanse. Ribbet mønster design (som har flere store "ribbe" av gummi kjører ned midten av slitebanen ") er street-orientert, med overlegen våt og tørr vei trekkraft, en jevn rolig tur og god fleksibilitet for rotasjon. Har grove dekk hovedsak off-road enheter beregnet for trekkraft i gjørme, snø og andre barsk forhold. Mange lastebiler bruker grove dekk på en av akslene til en kant i trekkraft når det trengs og ribbet dekk overalt ellers.
Enkeltrom vs Dual

En viktig kilde til strid i dagens lastebil bransjen er bruk av enkle superwide dekk i stedet for tradisjonelle soner. Slike "super singlene" tilbyr en ikke-ubetydelig kant i drivstofføkonomi og regelrett trekkraft, og ser virkelig kult å starte Selv super single er raskt blitt et populært alternativ for drivhjulsdekk, har overgangen vært treg (nær ikke-eksisterende) for trailere Det er ikke det at superwides er ikke pålitelige;.. tilhengere har en tendens til å få bestått mye rundt og må etter hvert reparasjoner på en terminal eller anlegg som ikke er utstyrt med en klar lager av superwides.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140389.html

Previous:
Next:

Trucks