Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Fordeler og ulemper med Rotary Engine

Vri motorer er alternativer til stempelmotorer. De har forskjellige mekanikere fra stempelmotorer. Som stempelmotorer, er de interne forbrenningsmotorer. Kamrene endre størrelser som rotoren spinner rundt. Roterende motorer er å anse som avansement i motorteknologi enn eldre typer motorer. Likevel, det er fordeler og ulemper for roterende motorer. Funksjoner

Rotary motorer har noen klare kjennetegn som skiller dem fra andre motorer. De har ikke stempler. Pistons motorer kommer med kompresjon og tenning. En wankelmotor forbigår alt dette, og oppnår slike oppgaver i ett rotasjon. Den har en roterende trekantet rotor som dreier rundt og fullfører sine oppgaver på en gang.
Fordeler

Enkelhet er en fordel med den roterende motor. Det har mange færre deler enn stempelmotorer og ennå har mer makt i sammenlignende termer. For eksempel 13B fra RX8 er en 1,3 liter rotasjonsmotor, og likevel den produserer nok strøm til å rival en 6,0 liters stempelmotor fra Corvette. I dette eksempelet, produserer 1,3 liter wankelmotor 232 hestekrefter, mot 178 hestekrefter fra Corvette 6,0 liters stempelmotor.
Limited katastrofale feil

Piston motorer er mer sannsynlig å oppleve katastrofale feil enn en rotasjonsmotor. Et stempel kan svikte og føre til mange problemer for en stempelmotor. Roterende motorer kan også miste makt, men på en mye mindre hastighet enn stempelmotor. Men selv når roterende motorer mister makt, ville en slik motor fortsette å produsere begrenset makt likevel. De roterende motorer vil fortsette å operere på et mye lavere tempo opp til et punkt.
Ulemper

Rotary motorer har en stor ulempe når det gjelder gass kjørelengde. De bruker mer gass enn stempelmotorer. De har også brenne relativt mer olje enn stempelmotorer. Dette problemet er ikke av feil, men ved design. En del av grunnen er at rotasjonsmotoren er utformet for å blande en liten del av oljen med gass til smøring formål. En typisk rotasjonsmotor får gjennomsnittlig kjørelengde på ca 25 miles per gallon. Det er også viktig å påpeke at roterende motorer ikke kunne operere på diesel på grunn av sin utforming.
Seal Problem

rotaries motorer har en tendens til å ha mer problemer med tetning enn stempelmotorer. Seal problemet oppstår oftere, spesielt i kaldere strøk. Det er ikke helt klart hvorfor dette er tilfelle. Det er også et problem med prisen for noen reservedeler av roterende motorer. Reparasjoner kan være dyrere på et komparativt grunnlag. Færre forhandlere er sertifisert til å fikse roterende motorer, og vanlige forhandlere av stempelmotorer ikke håndtere roterende motorer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112317.html

Previous:
Next:

andre Autos