Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

The History of Muscle Cars i Amerika

The muskel bil epoke i USA fant sted omtrent 1964 til 1972. Ingen person er ansvarlig for å utvikle fabrikken produksjon biler drevet av massive ytelse V-8 motorer som førte til etableringen av muskel bil, men Pontiac maskinsjef John DeLorean var en tidlig pioner. DeLorean og hans team produsert den kraftige 1964 Pontiac GTO som definerte fremtiden for muskel bil. Muscle Car Definert

En muskel bil er et mellomstort coupe eller hardtop utstyrt med en stor blokk V-8 motor. Det er ofte forveksles med en pony car. Ifølge musclecarclub.com, et lager Ford Mustang, for eksempel, er identifisert som en Pony bil. Men Mustang 1 Mach, GT og Boss modeller er utstyrt med kraftige motorer anses muskelbiler.
The Beginning

en bit av ironi som bare kan drømt opp i en Dilbert tegneserie, General Motors ledelse indirekte skapte muskel bil ved å forby GM biler fra National Association for Stock Car Auto Racing konkurranse i 1963. GM også utestengt fabrikkinstallerte motorstørrelser over 330 kubikk inches, ifølge Hemmings Muscle Machines. GM ingeniører konspirerte for å omgå forbudet.
Enter John DeLorean

I 1963 besluttet Pontiac DeLorean, Russ Gee og Bill Collin å ta Pontiac Tempest familien bil og passer det med en 389-kubikk-tommers V-8. Det var utstyrt med en fire-barrel forgasseren og genererte 325 hestekrefter. DeLorean gikk langs GM forbudet ved å tilby 389-kubikk-tommers "Super Tempest", som senere ble kalt GTO, som et alternativ bare og med en initiell produksjon på bare 5000 enheter, ifølge Hemmings og web-cars.com.

Super Sport

Innen den GTO treffe markedet, var Chevrolet allerede produserer ytelsen Super Sport-modellene med den kompakte Nova. Super Sport ble introdusert i 1961 først og fremst som en opptreden pakke, ifølge musclecarclub.com. Selv om alle Super Sports i dag anses muskelbiler, ble 1963 Nova SS bare drevet av en small-block 283-kubikk-tommers V-8. Unntaket var 1961 Impala SS drevet av en 348-kubikk-tommers V-8. Men predated Impala SS GM forbud mot store V-8s og var en full-size bil.
Mustang Versus Camaro

Pony bilene er i hovedsak mellomstore lager produksjon coupes med beskjedent motorer. Standard Mustang og Camaro passer inn i denne kategorien, ifølge musclecarclub.com og web-cars.com. Men disse to bilene er kanskje mest ansvarlig for å tenne Ford /Chevrolet muskel bil kriger. Pensjonert racerfører Carroll Shelby utviklet forestillingen Shelby Mustang GT350 og GT500s, mens Chevrolet produsert sin Camaro SS og Z28 ytelse pakker.
Dodge

Dodge, en divisjon av Chrysler , kanskje best omfavnet muskel bil konsept i slutten av 1960 med flere modeller. Det utviklet seg en forestilling pakken, R /T, for Challenger, Charger, den kompakte Dart og full-size Coronet med 383 eller 440-kubikk-tommers V-8s, ifølge musclecarclub.com.

Demise

olje embargo av 1973 stoppet muskel bil era døde i sitt spor. Gasspriser eksplodert. Den amerikanske regjeringen iverksatt en rekke strenge sikkerhets-og utslippskrav som dømt til big-block V-8. Amerikanerne slått til drivstoff-effektive japansk import, spørre Detroit bilprodusentene til å bygge ned sine biler og motor hestekrefter, ifølge Fortune magazine.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112238.html

Previous:
Next:

andre Autos