Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

The History of Car Design

Car design er styling av eksteriøret og interiøret i en bil som gifter seg med utseendet på bilen med sine mekaniske komponenter. Guidet av regelen om at form følger funksjon, automotive designere sikre at de mekaniske og elektroniske komponenter utføre riktig og effektivt i en estetisk tiltalende pakke. Hest og æra

Etter oppstarten av bilen i 1886, bilprodusentene stolt på hest og coachbuilders å designe likene. Automaker produserte chassis, drivverk og dekslet og deretter slått bilen over til coachbuilder. Nesten alle masseproduserte bil deisgns gjennom slutten av første verdenskrig var basert på hest og vogn.
Planlagt foreldelse

Kanskje den mest dramatiske endringen i bilbransjen utforming skjedde i 1924 da General Motors 'sjef Alfred P. Sloan utviklet den "planlagt foreldelse"-politikk. Han la en strategi med nødvendige GM designere til å gjennomføre årlige modell restylings med store design overhalinger hvert fjerde år for å oppmuntre bileiere til å kjøpe nye modeller.

Aerodynamikk

Chrysler ingeniør Carl Breer flikket på aerodynamikk i begynnelsen av 1930-tallet. Han har prøvd å gi flyet design til bilen ved hjelp av vindtunnel for å måle luftmotstand. Han utviklet 1934-1937 Chrysler Airflow som ansatt fly teknologi. Han brukte unibody konstruksjon for å styrke bilens karosseri. Men bilprodusentene foretrukne body-on-frame bygningen fordi enkelt enhet unibodies gjort det økonomisk upraktisk å overhale styling under planlagt foreldelse strategi.
Art Deco Era

Airflow er utseende ble sterkt preget av art deco arkitektur og industriell design bevegelsen av 1920 og 1930. Art Deco og senere Streamline Moderne epoken forvandlet bilen fra en boks på fire hjul til strømlinjeformede biler som ansatt funksjonell design og motstått unødvendig ornamentikk. Feiende hetter med rennende krom spyling fra foran til bak, ble "fastback" styling og lavere profiler brukt.
Postwar EERA

Airflow ikke klarte å ta på med det offentlige , men det satte scenen for Streamline Moderne styling å trives 1936-1941 med en no-nonsense skjema-følger-funksjon filosofi. Men etter andre verdenskrig amerikanerne, som hadde lidd fire år med rasjonering, ønsket større mer prangende biler. General Motors plikt med krom-Laden behemoths som unngikk enkel, men effektiv styling av Streamline Moderne. Planlagt foreldelse ble strengt håndhevet.
Earl og Exner

GMs Harley Earl og Virgil Exner var de mest innflytelsesrike designerne av epoken. De ble engasjert i et tiår lange kamp for å beste hverandre med mer forseggjort tailfins. Earl så halefinnen som en markedsføring knep for å tiltrekke seg kjøpere. Exner trodde finnene forbedret kjøreegenskapene til bilen. Exner var ikke langt unna. Finnen slutt utviklet seg til bakre spoiler til å kontrollere bakenden i høye hastigheter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112195.html

Previous:
Next:

andre Autos