Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Type biler som kan kjøre på Etanol

Kjøpe en bil blir en stadig forvirrende oppgave. Som det blir mer tydelig at bruk av bensin som en primær drivstoff kilde er ikke bærekraftig, har muligheter for alternativ energi blir tilgjengelig. Et slikt alternativ er etanol, eller E-85. Med de fleste store bilprodusentene som produserer etanol-vennlige modeller, kan det virke et opplagt valg å kjøpe en av disse kjøretøyene. Men det er betraktninger før konvertering til en av disse mer miljøbevisste biler. Hva er E-85?

E-85 er et drivstoff blanding som består av 85% etanol og 15% bensin. Mens all bensin inneholder etanol, vanligvis er det ikke mer enn 10%. Etanol er en alternativ energikilde for biler, omtrent som elektrisitet eller hydrogen og en gang antatt å være den mest praktiske og fremst. Etanol er renere og billigere enn bensin, men aller viktigst er det fornybare. Men mens etanol er en av de mer populære alternative drivstoff som blir brukt, det har ikke fortrengt bensin som den mest utbredte drivstoff.
Flex Fuel Vehicles

Flere store auto beslutningstakere, blant annet Ford, GM og Toyota tilbyr "Flex Fuel" biler. Flex Fuel Vehicles kan kjøre på standard bensin, samt E-85 Etanol. Mens Flex Fuel kompatibilitet varierer etter modell og år, mange populære modeller som Ford Explorer, Chevrolet Impala, og Toyota Tundra kan akseptere E-85. Vanligvis Flex-Fuel kompatibilitet er utpekt av et merke på baksiden av kjøretøyet, vanligvis nær modellens navneskilt. Den ekstra kostnaden for Flex Fuel kompatibilitet, hvis det er noen, er ofte ubetydelig.
Fordeler

Etanol er en fornybar ressurs, fordi det er avledet fra mais og andre planter. Fordi etanol kan produseres innenlands, kan det potensielt bidra til å forbedre den amerikanske økonomien samtidig redusere avhengighet av utenlandsk olje. Kostnaden for en E-85 kjøretøy over samme modell med bensinmotor er bare ofte unsubstantial og E-85 drivstoff er ofte rimeligere enn bensin. I tillegg, kjøretøy som bruker E-85 etanol produserer mindre utslipp. E-85 er ikke giftig, vannløselig og biologisk nedbrytbar.
Hensyn

og med august 2009, er E-85 Etanol gjennomsnittspris i USA $ 2,01 per gallon, er mens blyfri bensin for tiden priset til $ 2,60. E-85 er over 22% billigere enn standard bensin. Men å finne en E-85 bensinstasjoner er en helt annen sak. Mens det er nesten 2200 bensinstasjoner som selger E-85 etanol i USA, er det mange stater og lokaliteter, inkludert Vermont, New Hampshire og Washington, DC, ikke en eneste stasjon. Mens Flex Fuel biler kan kjøre på E-85 eller bensin, pengene potensielt lagret på drivstoff og utslipp redusert ville avhenge av nærhet til en av disse stasjonene.
Misforståelse

E-85 biler er noen ganger tenkt å være mer drivstoffeffektive enn biler som driver med bensin fordi E-85 har et høyere oktantall enn bensin. Men fordi biler produsert av de store bilprodusentene er Flex Fuel biler og ikke optimalisert for etanol bruk, vil sjåførene oppleve en 10% eller større reduksjon i sin drivstoffeffektivitet. Dette er en vurdering for alle som vurderer å investere i et Flex Fuel kjøretøy, spesielt hvis drivstoffkostnader er en faktor.
Warning

alltid forsiktig når du fyre opp bilen. Noen biler tyder på gasskappe hvorvidt de kan akseptere E-85 etanol. Hvis du er usikker på om bilen din kan godta E-85 etanol, sjekk med din mekaniker eller forhandleren der du kjøpte bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112173.html

Previous:
Next:

andre Autos