Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Smart Fortwo Informasjon

The smart fortwo er en subcompact to-seters bil produsert av smart, et datterselskap av det tyske selskapet Daimler AG. Drevet av en 3-sylindret motor og veier bare 1,600 pounds, kan det oppnå opptil 69 miles per gallon. Det tilbys som en kupé og kabriolet konvertible. Utskiftbare karosserideler tillate eiere å endre utseendet på bilen sin. Origins

Det tyske selskapet smart, tidligere smart GBH ble etablert av urmaker Swatch. Smart fortwo står for Swatch Mercedes ART. Bilen ble unnfanget som en økonomisk bil markedsført til unge sjåfører. Automaker har ikke vært lønnsom siden oppstarten, og forhandlingene med General Motors om å produsere bilen sviktet. Men produksjon av smart fortwo er nå et joint venture mellom Swatch og Daimler AG.
Egenskaper

Introdusert for 1998 årsmodell, ble fortwo tilbys med tre motor alternativer : inline 3-sylindret turboladet 0.6-og 0.7-liters bensin drevet versjoner og en 0,8-liters turbo diesel. Bilen sitter på en 71,3-tommers akselavstand og måler bare 98,4 inches lang. Akselavstanden ble økt til 73,5 inches i 2008. Basen cabrio selger for $ 11990. Høyere trimmet modeller selge for $ 16990.
Parkering

Teorien om fortwo er at dens korte lengde og 59,6-tommers bredde vil tillate tre fortwos å parkere side ved side i en enkelt parallell parkeringsplass. Men europeiske byer som München, Tyskland, har gjort slik parkering ulovlig. Det er også ulovlig i de fleste nordamerikanske byer. Den fortwo også vokste til 106,1 inches lang i 2008, gjør kravet mindre praktisk.
Transmission

Den første generasjonen fortwo er utstyrt med en 6-trinns manuell girkasse som har ingen clutch pedal. I stedet har bilen en gulvmontert girspak som tillater overføring til å operere som en automatisk. Padle kontroller montert på rattet for å skifte overføring er også et alternativ. Andre generasjon modeller har 5-trinns versjon.
Body

Bilen har utskiftbare plast karosserideler, mens hytta er beskyttet av en stiv stålramme. Ulike paneler kan endre farge og styling. Det tilbys som en kabriolet med en targa-stil tak som kan fjernes. Den begrensede utgaven Crossblade cabrio ble produsert i 2002 uten frontrute eller dører.
Resultatutvikling

Den første generasjonen bak-motor 0,6-liters turbo genererer 50 hestekrefter, mens diesel-versjonen har 40 hk. Den 1-liters versjon introdusert i 2008 har et høyt 11.4:1 komprimering som gir 71 hk og kjører på premium bensin. Brabus motor, innstilt av den tyske high-performance motor spesialist Brabus, genererer 98 hk. Den europeiske union priser på bensin en-liters smart å oppnå 50 mpg og 69 mpg for diesel versjonen. The US Environmental Protection Agency priser gass kjørelengde på 41 mpg på grunn av strenge amerikanske utslippskravene.
Alternativ strøm

fortwo hybrid debuterte i 2007. Den har bensindrevet motor med en elektrisk motor bidra til å redusere drivstofforbruket. The hybrid kan oppnå opptil 55 mph i Nord-Amerika. En helt elektrisk "ED"-modellen, i stand til en toppfart på 70 km /h var i utvikling i 2009.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112174.html

Previous:
Next:

andre Autos