Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

The History of Hovercrafts

Hovercrafts er nesten magiske biler. Flytende på et tynt lag med luft, kan de reise over nesten alle typer terreng, overgangen fra land til vann uanstrengt. Konseptet ble født på 1700-tallet, men det ville ta nesten to århundrer før luftputefartøy ble en realitet. Tidlige forsøk

i 1716 den første praktiske luftputefartøy utforming ble registrert av Emanuel Swedenborg fra Sverige. Hans stasen så ut som en opp-ned båten. Operatøren skjøvet på kuler for å tvinge luften under fartøyet, slik at den løftes opp av vannet. En prototype ble aldri bygget fordi det ville ha krevd for mye arbeid å tvinge nok luft under fartøyet for å faktisk løfte den opp. Gjennom det neste århundre var det flere andre design og patenter tildelt oppfinnere i hele Europa, men ingen operative modeller noensinne ble bygget. Frem til oppfinnelsen av motoren, ingen metode eksisterte for å skape nok lufttrykk til å løfte et håndverk.
Suksess
p Som det 20. århundre begynte, flere hendelser førte til vellykket design og produksjon av det som skulle bli den luftputefartøy. Først ble den interne forbrenningsmotoren utviklet og ble mer pålitelig. Sekund, Wright brødrenes flyreiser i 1903 forsterket studier i hvordan luft kan løfte en bil. På midten av 1920-tallet, var det patenter i Europa og USA for kjøretøy som ble løftet opp fra bakken med puter av luft. Motoren på luftputefartøy ville tvinge luft inn i et gummirør skjørt under kjøretøyet, slik at den rir på et tynt lag av luft. Bilen kan manøvreres lett, siden det var ingen friksjon.
En ny industri

1950, et nytt luftputefartøy eller "luftpute kjøretøy" industrien ble født. Etter vellykket luftputefartøy bruker under andre verdenskrig, fortsatte næringen til å forbedre og perfeksjonere sine design for kommersiell bruk. De første hovercrafts ble produsert i England og snart spredt over hele verden.
Sir Christopher Cockerell

Sir Christopher Cockerell regnes som far til den moderne luftputefartøy. I 1955 perfeksjonert han den grunnleggende designen som fortsatt blir brukt i dag. Hans design kalt for en tom boks under bilen med gummi lister for å forsegle den i bakken. Luft blåses inn i boksen, å løfte kjøretøyet opp fra bakken. Han registrerte navnet "luftputefartøy", som han senere sluppet ut i det offentlige rom.
Moderne hovercrafts

dag hovercrafts finner du bærer jegeren inn i skogen, til ice fisker på islagte vann eller bare skimming over bakken for moro skyld. De er også kommersielt brukt til søk og redning, miljøvennlige turer og som offentlig transport.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112276.html

Previous:
Next:

andre Autos