Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Historien om manuelle girkasser

Formålet med overføring i en bil er å overføre kraft skapt av motoren til hjulene via en drivaksel eller halv-aksler. Ulike tannhjul i overføringen gir mulighet for ulike nivåer av dreiemoment som skal anvendes til hjulene avhengig av hastigheten som bilen er på reise. For å endre nivået av dreiemoment tannhjulene i overføringen må være forskjøvet enten manuelt eller automatisk. I begynnelsen alle sendingene var manuell. Historie

franske oppfinnere Louis-Rene Panhard og Emile Levassor er kreditert med utviklingen av den første moderne manuell girkasse. De demonstrerte sin tre-trinns girkasse i 1894 og den grunnleggende designen er fortsatt utgangspunktet for de fleste moderne manuelle girkasser.
Bedre utforming

Panhard og Levassor brukt en kjede kjøre på deres opprinnelige overføring. I 1898 auto maker Louis Renault brukte deres grunnleggende design, men byttet en drivaksel for kjedet og lagt til en differensial aksel for bakhjulene for å forbedre ytelsen til manuell girkasse.
Tid Frame

Ved begynnelsen av det 20. århundre fleste biler produsert i USA inneholdt en ikke-synkronisert manuell girkasse basert på Panhard /Levassor /Renault design. Den neste store innovasjonen skjedde i 1928 da Cadillac introduserte synkronisert manuell girkasse, som i betydelig grad redusert tannhjulsskjæring og gjort skiftende smidigere og enklere.
Typer

Manuelle girkasser var standard på de fleste kjøretøy for første halvdel av det 20. århundre, men automatiske girkasser ble utviklet så langt tilbake som 1904. General Motors introduserte clutchløs automatgir under slagordet, Hydra-Matic, i 1938, men den første virkelige fullt automatgir ikke vises før 1948 med Buick Dynaflow overføring.
Geografi

amerikanere har en tendens til å foretrekke automatgir i sine biler, mens Vest-Europa er - og forventes å forbli - det største markedet for manuelle girkasser gjennom 2014. Øst-Europa og Asia er også store markeder for manuell girkasse selv om Japan ser ut til å være omfavne flere automatiske girkasser. I USA, er flere manuelle girkasser funnet i de nordlige statene enn i de sørlige statene. Det er antatt at manuelle girkasser gir bedre kontroll på isete veier, og er dermed mer nyttig i nord hvor vintrene er mer tøffe.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112135.html

Previous:
Next:

andre Autos