Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje på en 2006 Honda TRX400EX

The 400EX har vært det foretrukne våpen for den kresne ATV racer siden Honda introduserte den i 1999. Den 400EX fikk sin første store redesign i 2005, hvorav mye fokusert på omforming ATV fendere og frontlykter. Som de fleste ting bygget av Honda, er 400EX motor relativt skuddsikker, men holde den rase-klare hengsler i stor grad på den oppmerksomheten den mottar fra deg. Som anbefalt av Honda, bør du skifte olje og oljefilter hver 600 miles, med mindre ATV er aktivt raste. Konkurranse maskiner bør ha sin olje og filter skiftes etter hvert løp. Du trenger:
Drensvannsoppsamler
10 mm socket
Ratchet
14 mm socket
16 mm socket
Butikk håndklær
Oljetank knuse skive (Part no 90441. - 425-000)
Engine knuse skive (Part no. 94109-12000)
Momentnøkkel Side 8 mm-kontakten
Oil filter (Part no. 15412-HM5-A10)
2 liter SAE 10W-40 motorsykkel-grade motorolje
Vis flere instruksjoner
en

Flytt 400EX til et godt ventilert område og starte motoren. La motoren varm i to til tre minutter, så stopper motoren. Skru av oljepåfyllingslokket fra venstre side av oljetanken, som ligger mellom oljekjøleren og fronten av motoren. Plasser en dreneringspanne under oljetanken.
2

Fjern avløpet bolten fra bunnen av oljetanken, ved hjelp av en 14 mm pipe og skralle. La oljen renne ned i avløpet pannen og slip knuse skive av pluggstrekene. Rengjør pluggstrekene med en klut, deretter settes en ny knuse skiven på bunnpluggen.
3

Fjern boltene som fester skid plate til bunnen av 400EX, ved hjelp av en 10 mm-kontakten. Trekk skid plate bort fra ATV å avsløre motoren drain bolt på venstre side av veivhuset. Flytt renne pannen under avløpet bolten, og skru avløpet bolten fra motoren, ved hjelp av en 16 mm-kontakten, og la den gjenværende oljen renne. Bytt motoren avløp bolt knuse vaskemaskin.
4

Tørk av olje dreneringshull ren. Skru oljetanken drain bolt på plass og stram det til 15 fot-pounds, med en momentnøkkel. Stram motoren drain bolt til 18 fot-pounds. Løft skid plate på plass og tett stramme Friksjonsplaten bolter.
5

Flytt avtappingspannen til høyre side av motoren, rett under den runde oljefilterdekselet. Fjern oljefilterdekselet bolter, ved hjelp av en 8 mm-kontakten. Trekk dekselet og oljefilter av motoren. Skyv en ny olje filter - vender "OUT-SIDE" merking trykt på filteret utover - og sett på plass. Stram skruene i dekslet til 7,8 fot-pounds.
6

Fyll oljetanken med 1,5 liter SAE 10W-40 motorsykkel-grade motorolje, deretter skru av oljepåfyllingslokket på plass. Start motoren og la den gå på tomgang i fem minutter. Sjekk for lekkasjer på begge oljetappepluggene bolter, samt oljefilter dekke. Stopp motoren og sjekk oljenivået, med peilepinnen festet til oljepåfyllingslokket. Tilsett mer olje om nødvendig, for å heve oljenivået over den nedre merket trykt på peilepinnen. Skru av oljepåfyllingslokket tett på plass.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111817.html

Previous:
Next:

motorsykler