Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Katana 750 1999 Informasjon

Once upon a time, var Suzuki Katana kronjuvelen i den japanske motorsykkel selskapets sport sykkel lineup. Motorsykkelen var opprinnelig ment å være en seriøs racing-maskin, men ble til slutt avsatt av fremveksten av Suzukis egen GSX-R Sport motorsykler. Av 1999, GSX750F - bedre kjent som Katana 750 - hadde blitt henvist til sport-touring plikter, slik at rytterne å krysse lengre avstander i relativ komfort, samtidig som nok et adrenalinrush å tilfredsstille alle, men de mest krevende ryttere . The History of the Katana

Suzuki frimodig introduserte GSX1100 Katana i 1981 bare som GSX1100, kle den i kraftig vinklet, nesten hai-lignende karosseri som trosset konvensjonelle utseendet på sine samtidige kolleger. Flere Katana modeller i varierende sylindervolum ble produsert gjennom årene, alt moderat suksess både på veien og racerbanen. I 1985 avduket Suzuki sin spesialbygde GSX-R750 sport sykkel, flytte Katana ut av løypen og tilbake til den virkelige verden. Som en sport-touring maskin, mistet Katana aggressive karosseri sine skarpe kanter i favør av en curvier, rundere utseende. I 1998 inngikk Katana sin siste fase av produksjonen, som varte frem til 2006, og ble tilbudt både 600 cc og 750 cc varianter.
Engine, Drivstoff og elektrisk
< p> 1999 GSX750F Katana ble drevet av en luft-og oljekjølt 16 ventiler, doble overliggende kamaksler, 748 cc inline firesylindret motor koblet til en sekstrinns girkasse. Hver sylinder ble matet av en enkeltperson Mikuni BS36SS forgasser som trakk luft inn gjennom en delt Luftboksen ligger under bensintanken. Spent gasser ble utvist fra motoren gjennom et fire-i-ett eksosrør og en enkel lyddemper. Motoren ble vurdert til 81,6 hestekrefter ved 10 500 rpm og 45,1 fot-pounds av dreiemoment ved 7700 rpm. Selv om disse tallene var ikke imponerende i forhold til en 1999 GSX-R750 er 134 hestekrefter og 60 fot-pund-utgang, var det mer enn nok til å gi en spennende tur når gassen ble brukt med entusiasme. Som de fleste motorsykler bygget etter 1982, brukte de Katana på en 12-volt likestrøm elektriske system, matet av en Yuasa-brand YTX9-BS batteri. Merkelig, brukte Katana en egen dynamo - montert på toppen av veivhuset, bak topplokk - for å lade batteriet
Chassis og oppheng
.

motsetning til den sparsomme, men kantete karosseriet brukt av den opprinnelige Katana 1100, var 750F er karosseriet mye rundere og helt omfattet motorsykkelens chassis og motor. Den Katana stål perimeter ramme pakket rundt motoren for å skape et rigid struktur, bedre motorsykkelens smidighet når ridd aggressivt. Den Katana styregeometri inkluderte en relativt aggressiv 25-graders styrevinkel og 3,9-inches av stien, nesten identisk med en 1999 GSX-R750. Men myknet Katana 57,7-tommers akselavstand, i forhold til GSX-R 55,1-tommers akselavstand, sine evner som en racerbane-ready maskin. I sitt forsvar, ble det Katana utstyrt med anstendig-for-the-time suspensjon, utnytte konvensjonelle, 41 mm teleskopiske gafler og en enkelt bakdemper som kjennetegnet justerbar forspenning, samt rebound og komprimering demping. I tillegg ble det Katana utstyrt med 17-tommers hjul, foran og bak, som anses standard størrelse for en sport motorsykkel og åpner for en rekke dekk produsert fram til 2013.
Oppgraderinger og ettermarkedet Tilbehør

Katana 750 kan virke utdatert og sjarmerende i forhold til de nyere, mer aggressivt-stylet og designet maskiner på veien i dag. Ettermarkedet er fortsatt levende og godt, men slik Katana eiere å bringe sine sykler opp til hastighet, så å si. Suspensjon oppgraderinger, ofte i form av drop-in-type gaffel emulatorer, gir nesten samme ytelse som de nyere, stadig utvikling gafler på markedet i dag. På samme måte kan bedre motorytelse bli funnet ved å installere en forestilling slip-on eksosanlegg, som erstatter de mer restriktive lager eksospotte og forgasser rekalibrering kits. Pr. 2013, en rekke kjente produsenter, inkludert Two Brothers Racing, Yoshimura R & D og Vance & Hines, fortsette å tilby ytelse deler til 1998 gjennom 2006 750 Katana.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111812.html

Previous:
Next:

motorsykler