Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik installerer du en vannpumpe på en ZX636 Ninja

Kawasaki ZX363 Ninja ble solgt i USA mellom 2003 til 2006, og er designet som etterfølger til Kawasaki tidligere ZX-6R modeller. Den 636 moniker ble avledet fra inline ffour-sylindret motor er uvanlig 636 cc slagvolum, når de fleste sammenlignbare sport motorsykler bare hadde en 600 cc slagvolum. Den 636 kan deles inn i to generasjoner, i 2003 og 2004 ZX636B serien, som har kantete kroppen linjer og den typiske sidemontert skjerf, og i 2005 og 2006 ZX636C som kan skryte av en curvier kropp og en undertail montert lyddemper. Begge generasjoner støttet seg på et kombinert vann-og olje-pumpe, med beholdere for væsker stablet oppå hverandre, på den venstre side av motoren. Frostvæske lekkasje fra bunnen av vannpumpe eller tilstedeværelse av frostvæske i motoroljen er tegn på at vannpumpen må skiftes straks. Du trenger
Bakre svingarm stativ
Metric unbrakonøkkel satt
Fleksibel trakt
Drain panner
Metric socket sett
Ratchet
Shop håndklær
Momentnøkkel
Flat skrutrekker
Etylenglykol frostvæske
Destillert vann
En gallon plastbeholder
3,5 liter SAE 10W-40 motorsykkel-grade olje
Vis mer Instruksjoner

en

Monter motorsykkelen på en bakre svingarm stand til å støtte det i oppreist, nivå posisjon. La motoren avkjøles i minst to timer.
2

Fjern boltene feste de nedre Fairings til venstre og høyre midt kåpe paneler, ved hjelp av en umbraconøkkel. Fjern de lavere Fairings, som en helhet, fra bunnen av motorsykkelen.
3

Ta av venstre og høyre midt kåpe panel, ved hjelp av en umbraconøkkel, for å avsløre radiatorlokket på høyre side av motorsykkelen og vannpumpen på venstre side av motoren.
4

Vri radiatorlokket mot klokken til den stopper. Skyv lokket ned, og slå den mot urviseren til den kan bli fjernet fra radiatoren filler halsen.
5

Hold en fleksibel trakt under motorsylinderen kjølevæske drain bolt, som ligger på den nedre kanten av venstre topplokk, like over venstre veivhusdekselet. Plasser trakten utløp i et avløp pan plasseres under motoren. Fjern sylinderen drain bolt med en skralle og en stikkontakt. La frostvæske avløp til den stopper helt. Tørk bort alle rester av frostvæske med en klut, og deretter skru avløpet bolten på plass for hånd. Skru den bolten til 87 tommers-pounds, med en momentnøkkel.
6

Fjern vannpumpen drain bolt som ligger på bunnen av vannpumpen bak venstre veivhusdekselet, ved hjelp av en skralle. La frostvæske tømmes i avløpet pannen til strømmen reduseres til et lett drypp. Sett drain bolt til side for senere bruk.
7

skru fra hverandre kjølevæske, som ligger bak den indre kåpe panel på høyre side av motorsykkelen, ved hjelp av en skralle. Pop lokket av tanken, og slå tanken opp ned over avtappingspannen før alle de resterende frostvæske har drenert. Installere reserve tank og stram tanken festeboltene til de er tettsittende.
8

Plasser en andre renne pannen rett under motoren. Skru av oljepåfyllingslokket fra toppen av høyre veivhusdekselet hånd. Oljen pumpes ut gjennom avløpet bolten fra bunnen av veivhuset, ved hjelp av en skralle. La motoren olje renne til en lys drypp, tørk bort den gjenværende oljen. Skru drain bolt på plass for hånd, og stram bolten til 22 fot-pounds.
9

Løsne klemmene som fester kjølevæskeslanger til toppen og bunnen av vannpumpe dekselet, ved hjelp av en flat -skrutrekker. Trekk slangene av vannpumpen dekke stussene. Fjern de resterende to boltene som fester vannpumpe dekselet til veivhuset, ved hjelp av en skralle. Trekk vannpumpe dekselet av veivhuset. Fjern vannpumpe O-ring, som fortsatt skal være knyttet til veivhuset, og kast den.
10

Hold vannpumpe impeller med den ene hånden og skru av impeller bolt med en skralle. Fjern pumpehjulet skiven og pumpehjulet fra vannpumpen akselen for hånd. Inspisere impeller for skader, slik som sprekker eller mangler finnene. Skift ut løpehjulet hvis den er skadet på noen måte.
11

Skru impeller bolt halvveis inn i enden av vannet pumpeakselen. Ta tak i skruehodet og trekk vannpumpen kroppen ut av veivhuset. Fjern O-ringen som tetter vannpumpe kroppen fra oljepumpe og inspisere den for slitasje eller skade som gjør at olje og frostvæske å passere mellom olje og vann pumper. Skift ut O-ringen hvis den er skadet. Skru av impeller bolt.
12

Dra innvendig oljepumpe rotoren og oljepumpe dekselet, som ligger på baksiden av vannpumpen kroppen, av vannet pumpeakselen. Trekk vann pumpeakselen ut av vannet pumpehuset. Inspisere vannpumpen legeme og oljepumpe deksel for forringelse rundt deres ytre kanter, så vel som for hull eller sprekker som kan tillate frostvæske og olje til å passere gjennom den. Inspisere den indre oljepumpe rotor for skadede fins. Inspisere vannpumpe aksel for scoring eller spor som kan skape en lekkasje. Erstatte vannet pumpehuset, vannpumpe aksel, oljepumpe dekselet og indre rotoren hvis de er skadet på noen måte.
13

Trekk ytre oljepumpe rotoren ut av veivhuset og inspisere den for slitasje eller skade. Bytt rotoren hvis den er skadet.
14

Skyv vannpumpe aksel gjennom vannet pumpehuset. Skyv oljepumpen deksel over den bakre ende av akselen, etterfulgt av den indre oljepumpe rotoren. Skyv den ytre oljepumpe rotoren inn i veivhuset, etterfulgt av vannpumpen kroppen og den vedlagte indre oljepumpe rotor og oljepumpe dekselet.
15

Spre et tynt lag med etylenglykol frostvæske rundt gummipakningen på baksiden av skovlhjulet, og deretter presse løpehjulet over vannet pumpeakselen. Installer vaskemaskinen og impeller bolt for hånd. Hold impeller på plass, stram impeller bolt til 87 tommers-pounds. Reinstallere vannpumpe dekselet O-ring og vannpumpen dekselet. Stram skruene i dekslet, herunder avløp bolt, til 104 tommers-pounds. Skyv kjølevæskeslanger på vannpumpen dekke stusser, stram slangeklemmene.
16

Mix to liter etylenglykol frostvæske og to liter destillert vann i en gallon plastbeholder. Fylle radiator med frostvæske blandingen til frostvæsken nivå er på bunnen av radiatoren påfyllingsstussen. Ikke installere radiator cap på dette tidspunktet.
17

Fyll kjølevæske til "full"-merket trykt på siden av tanken, med blandet frostvæske.

18

Fyll motoren med 3,5-liter SAE 10W-40 motorsykkel-grade motorolje gjennom filler halsen på toppen av høyre veivhusdekselet. Skru lokket på plass for hånd.
19

Start motoren og la den inaktiv. Se radiatoren filler halsen for bobler stiger opp gjennom frostvæske. Trykk på radiator slanger for å frigjøre eventuell innestengt luft. Stopp motoren når boblene vises ikke lenger i frostvæske. Fyll opp radiatoren til bunnen av filler halsen, deretter installere radiator cap.
20

Start motoren igjen og la den inaktiv. Stopp motoren så snart radiator fan aktiveres, så la motoren avkjøles i en time.
21

Sjekk frostvæske nivå i kjølevæske. Legg frostvæske å heve væskenivået til "full"-merket, om nødvendig.
22

Sett høyre midt kåpen og lavere fairings. Senk motorsykkel på sin side stå.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111784.html

Previous:
Next:

motorsykler