Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan erstatte en Water Pump Seal på en CRF450

The CRF450R var den andre til det største medlemmet av Hondas nye-for-2002 CRF motocross-basert off-road motorsykler, skygget bare av CRF650. CRF-fire-takts 449 cc ensylindret motor var avkjølt av en dual-radiator kjølesystem, som drives av en liten vann-pumpe på høyre side av motoren. Mens de fysiske kravene til off-road racing kan ta en toll på vannpumpen, ofte fører til synlig skade på vannpumpen er aluminiums dekselet. Imidlertid kan mindre enn tydelige skader oppstå på vannpumpen interne segl som kan føre til svikt i vannpumpen. Intern skade er ofte vist som en liten lekkasje frostvæske som kommer fra et lite hull - som kalles en avslørende hull - som utgjør bunnen av vannpumpen. Dersom en lekkasje har funnet sted, må vannpumpen skiftes ut. Du trenger
Tjenesten stå
Drensvannsoppsamler
10 mm socket
Stikknøkkel
Copper knuse vaskemaskin
Flat-skrutrekker
Vann pumpedeksel O-ring
Bypass rør
Bypass rør O-ring
Impeller
Impeller vaskemaskin
Impeller akselen
Vann segl
12 mm peiling remover (Honda delenr 07936-166010A)
Bearing remover håndtak (Honda delenr 07936-3710100)
Bearing remover vekt (Honda delenr 07936-3710120)
Vann pakningsdriver (Honda delenr 07965-415000A)
Bearing driver (Honda del Nei . 07749-001000)
12 mm pilot (Honda delenr 07746-004020)
17 mm fastnøkkel
Momentnøkkel
Pro Honda HP kjølevæske eller lignende frostvæske
Destillert vann
En Quart plastpose container
Trekantet siden stå
Vis flere instruksjoner
en

montere CRF450R på en tjeneste stå og la den avkjøles i minst to timer.
2

Skru av tanklokket fra toppen av høyre radiator.
3

Plasser en dreneringspanne under vannpumpen på høyre side av motoren , identifisert av kjølevæsken slange som går fra toppen av pumpen til den CRF450R radiator. Løs avløpet bolt, som ligger på bunnen av vannpumpen ved hjelp av en 10 mm pipe og en pipenøkkel. Skru avløpet bolten og erstatte kobber knuse vaskemaskin. La kjølevæsken renne helt inn i avtappingspannen.
4

Løsne kjølevæske slangen klemme på toppen av vannpumpen, med en flat skrutrekker. Trekk kjølevæske slangen av vannpumpen innløpet. Skru ut de resterende tre vannpumpe bolter, med en 10 mm-kontakten. Trekk vannpumpe dekselet og O-ring av høyre motor veivhusdekselet hånd.
5

Skru alle 11 bolter fra omkretsen av høyre motor veivhusdekselet, ved hjelp av en 10 mm-kontakten. Trekk veivhusdekselet og pakning av motoren. Trekk bypass rør av kjølevæsken inntaket på høyre side av motoren, som ligger på den øvre kanten av veivhusdekselet er anleggsflaten, for hånd.
6

Trekk O-ring av bypass rør . Inspiser bypass rør for tegn på skade, for eksempel dypt scoring, sprekker eller korrosjon. Sett på bypass rør hvis den er skadet på noen måte. Skyv en ny O-ring på bypass pipe, og skyv deretter bypass rør inn i veivhuset.
7

Skru av vannpumpe impeller fra høyre motor veivhusdekselet, ved hjelp av en 10 mm-kontakten. Skyv løpehjulet skiven utenfor pumpehjulet aksel, og deretter trekke pumpehjulet akselen ut fra den innvendige overflaten av omslaget. Inspiser akselen for tegn på skade, slik som en bøying eller slitasje. Bytt skaftet, om nødvendig.
8

Sjekk vannpumpe segl, som ligger direkte under løpehjulet er festepunkt på høyre veivhusdekselet, for tårer eller punktering merker. Forseglingen må skiftes hvis den er skadet på noen måte.
9

Spinn impeller akselen peiling rase, som ligger i høyre motor veivhusdekselet, for hånd. Ideelt sett bør peiling rulle jevnt uten binding. Lagrene må skiftes ut dersom lagrene binde eller føler notchy. I tillegg bør rase ikke har noen side til side eller opp-og-ned spill
10

Sett inn en 12 mm peiling remover -. Honda delenr 07936-166010A - inn i pumpehjul peiling fra innsiden av det høyre veivhusdekselet. Koble peiling remover håndtaket og peiling fjerning vekt - Honda del Nos 07936-3710100 og 07936-3710120 - til lageret fjerning. Skyv peiling vekten bakover med stor kraft mot håndtaket til løpehjulet peiling fjernes fullstendig fra veivhusdekselet. Trekk olje forsegle ut av veivhusdekselet
11

Drive vannet forsegle ut fra utsiden av veivhuset cover, med en vannlås driver -. Honda delenr 07965-415000A
12

Drive en ny peiling inn i høyre veivhusdekselet, ved hjelp av en bærende sjåfør og en 12 mm pilot - Honda del Nos 07749-001000 og 07746-0040200. Skyv den nye olje segl på plass gjennom fronten av veivhuset dekselet. Kjøre en ny vannlås på plass over olje-merke, med vannlås driver.
13

Skyv pumpehjulet akselen gjennom innsiden av veivhuset dekselet. Hold skaftet på plass med en 17 mm fastnøkkel. Skyv løpehjulet skive over akselen, deretter skru pumpehjulet på plass for hånd. Stram impeller til 9 fot-pounds, med en momentnøkkel.
14

Sett høyre veivhusdekselet og pakningen på motoren. Stram veivhusdekselet bolter til 7,6 fot-pounds. Installere vannpumpen cover og en ny O-ring på høyre veivhusdekselet. Stram til dekslet festeboltene til 9 fot-pounds og kjølevæsken renne bolt til 7 fot-pounds. Skyv kjølevæske slangen over innløpet på toppen av vannpumpen cover, stram slangeklemme.
15

Hell en halv liter Pro Honda HP kjølevæske eller en lignende silikatfri etylenglykol frostvæske inn i en en-liters plastpose beholder, etterfulgt av en halv liter med destillert vann. Lukk beholderen og rist grundig for å blande frostvæske løsningen.
16

Fyll høyre radiator gjennom filler halsen med frostvæske løsningen. Fjern CRF450R fra tjenesten stativ, deretter sakte lene motorsykkelen fra side til side for å fjerne eventuelle luftbobler fanget i radiatorene. Tilsett mer frostvæske dersom frostvæske nivået synker etter blødning ut luftbobler fra radiatoren. Skru lokket på plass.
17

Monter CRF450R på en trekantet siden stå for oppbevaring.
18

Overfør gamle frostvæske fra avløpet pannen til container som brukes å blande de nye frostvæsken. Ta frostvæske til en automotive væske gjenbruksstasjon for avhending.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111783.html

Previous:
Next:

motorsykler