Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan justere ventiler på en 2005 Kawasaki KFX 400

Kawasakis KFX400 var en sport all-terrain vehicle produsert fra 2003 til 2006. Merkelig, ble KFX400 co-utviklet av Suzuki, noe som førte til produksjon av den nesten identiske LT-Z400. Begge modellene krever en streng vedlikeholdsprogram for å sikre ATV opererer på sitt høyeste nivå for drift. Dette inkluderer en rutinemessig inspeksjon og justering av luftspalte, eller klaring, mellom innsug og eksos kamaksler og tilhørende ventiler hvert halvår. De ventiler opereres av et par oppvatrede ventilløftere som kan fjernes for å holde ventilen klaring innenfor et spesifisert område. Du trenger
Phillips skrutrekker
Tenger
10 mm socket
Stikknøkkel
Spark plug socket
6 mm unbrakonøkkel
17 mm socket
Blade-type følerblader
12 mm socket
5 mm unbrakonøkkel
Magnetisk pickup verktøyet
Valve shims
molybden-basert fett
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner

en

Park ATV på et plant underlag og la motoren avkjøles i minst fire timer.
2

Fjern setet fra ATV med utgivelsen spaken under bakskjerm. Skru av gasskappe, og deretter fjerne pop-nagler fra bunnen av øvre drivstofftanken dekselet og begge sidedekslene bruke tuppen av en stjerneskrutrekker. Trekk den øvre og side deksler bort fra ATV. Skru av bensinlokket på plass.
3

Vri bensinkranen spaken under venstre side av gasstanken til på-stilling. Trekk drivstoff slanger ut av drivstoff ventil med en tang. Fjern boltene fra bunnen av gass-beholderen ved hjelp av en 10 mm tilslutning og en pipenøkkel. Løft bunnen av tanken oppover, og trekk tanken bort fra ATV rammen.
4

Trekk ut tennplugg kabelen fra toppen av motoren topplokket, så skru ut tennpluggen med en Plugghetter. Trekk oljeslangen og lufteslangen ut av toppen av topplokket. Fjern alle tre boltene som fester topplokket til sylinderen med en 6 mm unbrakonøkkel.
5

Fjern generator port cap, som ligger i sentrum av venstre motordeksel, og timingen port cap , som ligger like ovenfor generator dekselet cap, med en 6 mm unbrakonøkkel. Plasser en 17 mm pipe og en pipenøkkel på enden av veivakselen, som ligger i generatoren port.
6

Drei veivakselen med klokka til en T-formet merke er på linje med trekanten skrives inn i venstre motordeksel under timing port. Den spisse del av inntak og eksos kameraer, plassert på toppen, til venstre side av motorens sylinder, bør være som peker bort fra hverandre og mot forsiden og baksiden av ATV. Drei veivakselen klokken 360 grader og tilpasse T merket med timingen trekant hvis kammene peker innover, mot hverandre.
7

Mål klaring mellom ventil ventilløftere og eksos og inntak cams, plassert på forsiden og baksiden av motorens sylinder, ved hjelp av en blad-type platelæret. Ideelt sett vil det være en 0,0039 til 0,0071-tommers gapet mellom inntak cam og tappet og 0,0079 til 0,0118-tommers gapet mellom utløpskamnesen og tappet. De tappet mellomlegg må skiftes ut dersom enten eksos eller inntak clearance er ute av spesifikasjonen.
8

Skru av cam kjedestrammeren våren holder bolt og våren, som ligger på baksiden av motoren sylinder, med en 12 mm-kontakten. Fjern cam kjedestrammer festeboltene ved hjelp av en 5 mm unbrakonøkkel.
9

Legg merke til retningen kammene peker, deretter fjerne kamaksel holdere med en 10 mm-kontakten. Løft kamaksler ut av motoren topplokk å få tilgang til inntak og eksos tappet mellomlegg. Plasser en skrutrekkeren under midtdelen av det kam-kjeden, som ligger på toppen av motorens topplokk, for å holde kjettingen fra å falle inn i motoren.
10

Fjern mellomlegg fra toppen av inntak eller utløp ventil tappet, dersom ventilen klaring ikke er innenfor ventilens spesifisert område, ved hjelp av en magnetisk pickup verktøyet. Legg merke til antall trykt inn i bunnen av den Ventilklaringene mellomlegg, som indikerer mellomlegg er tykkelsen i millimeter. For eksempel: En mellomlegg med tallet 280 angir en tykkelse på 0,11 tommer. Velg en tynnere mellomlegg dersom inntaket ventilklaring er mindre enn 0,0039 tommer. Velg en tykkere mellomlegg dersom ventilen klaring er større enn 0,0071 tommer. Smør toppen og bunnen av den nye mellomlegg med en molybden-basert fett, skyv mellomlegg på toppen av tappet.
11

Sett inn kamaksler på motoren topplokk, peker kammene bort fra hverandre i samme stilling de ble fjernet. Installere kamaksel holdere, og stram deretter holder boltene til 7 fot-pounds med en momentnøkkel.
12

Trykk på utløseren, som ligger på den indre enden av strammeren, i cam kjedestrammer kroppen . Skyv strammer ventilløfteren inn kjedestrammeren kropp, og deretter montere strammeren på motoren sylinder. Skru kjedestrammeren festeboltene på plass og stram boltene til 7 fot-pounds. Skyv strammer våren inn strammer kroppen, deretter skru våren holder bolten på plass. Stram fjæren holder bolten til 21,5 fot-pounds.
13

drei veivakselen to hele omdreininger å sete mellomlegg, så juster T merket med trekant nederst i timingen port. Kontroller ventilklaringen. Erstatte mellomlegg med en tynnere eller tykkere mellomlegg, hvis det er nødvendig for å bringe inntak ventil klaring mellom 0,0039 til 0,0071 tommer eller eksos ventil klaring mellom 0,0079 til 0,0118 tommer.
14

Sett motoren topplokket . Stram alle tre bolter til 7 fot-pounds, og stram boltene igjen til 10 fot-pounds. Skyv olje-og lufterør slangene på plass, deretter skru tennpluggen inn i sentrum av motorens topplokk. Trekk til tennpluggen til 8 fot-pounds, og skyv deretter tennplugg kabelen på plass.
15

Sett gasstanken, og skyv deretter drivstoff slangen på drivstoff ventil. Installere de øvre og side deksler bort på ATV. Installere setet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111729.html

Previous:
Next:

motorsykler