Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva er forskjellen mellom en Panhead & a Shovelhead Harley?

The Panhead og Shovelhead Harley-Davidson omtalt lignende motorer, med store forskjellen er at Shovelhead hadde en forbedret øvre enden montert på Panhead veivhuset. Begge motorene er to-sylinder, fire-ventilers V-Twins. Harley produserte Panhead 1948-1965, og Shovelhead 1966-1984. Den Panhead tjent monikeren for sine rocker deksler som lignet invertert baking panner, og Shovelhead etter er slående kull-spade-stil dekker. Bakgrunn

Harley-Davidson erstattet Knucklehead motor V-Twin motor i 1948 med Panhead. Den Knucklehead viste seg å være en sterk og pålitelig erstatning for Flathead V-Twin i 1936, men Knucklehead var en rotete motor med et rykte for oljelekkasjer. Harley løste problemet ved å flytte motorens utvendige olje strømmer inne i motoren tilfelle med Panhead. Den nye motoren omtalt kubikk tommers forskyvninger av 61 og 74 inches, selv om motorsykkel maker droppet 61-tommers versjon i 1953. Imidlertid var den store forskjellen mellom Panhead og Knucklehead Harley erstatte knucklehead sin jern sylindere med aluminiumslegering for å redusere vekt og spre varme fra motoren bedre. Den Panhead også omtalt hydrauliske løftere for å redusere støy og nedetid for vedlikehold. Motoren hadde nesten samme resultat som den Knucklehead på 50 hestekrefter, som ga økte til 55 hestekrefter i 1956.
Flathodede Quirks

Harley-Davidson installert Panhead i sin 1949 Hydra Glide sykler, som inneholdt hydrauliske teleskopisk forgaffel, som erstattet den gamle skolen Springer gafler. Motoren har også drevet de første Electra Glide sykler. Den aluminium hoder kraftig forbedret motorens kjølesystem, som var et stort problem med Knuckleheads som hadde en tendens til å overopphetes ved høye hastigheter. En merkelig forskjell mellom Panhead og senere Shovelhead modeller for bakgård mekanikere var at Shovelhead motoren lett passe inn i en Panhead ramme, men en Panhead motor installasjon kreves endringer i en Shovelhead ramme. Flathodede rammer omtalt bowlegged slanger med en trianglular motor mount. Den Shovelhead ramme hadde ulike design egenskaper.
Shovelhead Debut

Shovelhead kom som Harley faset ut kick-starter og introduserte den elektriske starteren. Den Shovelhead hadde samme 74-kubikk-tommers, eller 1208 cc, fortrengning som Panhead. Harley utvidet Shovelhead til 82 kubikk inches, eller 1340 cc i 1978 før du gir vei til Evo-motoren i 1984. Den Shovelhead hovedsak var en forbedret versjon av Panhead. Den inneholdt 10 prosent mer strøm enn Panhead. Tidlig Shovelheads holdt lavere stilen på Panhead motor, men boltet på en ny øvre enden. 1966 Electra Glide felle sin Panhead i favør av Shovelhead å bli den første Shovelhead-drevet Harley. I 1964 gikk Harley retro ved å returnere oljen strømmer fra innsiden av veivhuset til utenfor motoren, og Shovelhead holdt design.
Endringer

Ved å legge til en ny Toppen på Shovelhead, brukte Harley nye legering topplokk med jern sylinder fat. Motorsykkelen maker erstattet Flathodede er presset stål rocker bokser med dem som lages av lettmetall. For 1970, forsvant Shovelhead nederste enden fra Panhead og ble erstattet med en ny design som inkluderte en veivaksel montert dynamo som ga motoren et bredere utseende. Harley også flyttet den eksterne tenning poeng montering inne i motorens timing tilfelle. Dette krevde en kjegleformet deksel som endret utseendet på Shovelhead.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111728.html

Previous:
Next:

motorsykler