Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Problemer forårsaket av Motorcycle Tenningsinnstilling

Motorsykkel motorer er like i nesten hver vei til sine automotive kolleger, avhengig av kompresjon og tenning av en svært brennbar blanding av luft og drivstoff til å generere strøm. Som i en bilmotor, må forbrenningen skje på et bestemt øyeblikk å maksimere motorens kraft og for å unngå problemer som kan føre til permanent skade på motoren. Forstå Tenningshastigheten

Motorsykler bruke enten en mekanisk drevet kontakt breaker system, kalt "poeng", eller en elektronisk styrt tenning. Systemets oppgave er å skape en gnist som antenner den brennbare blanding av luft og brensel som motoren nærmer seg topp-dødpunkt, det øverste punkt av stempelets oppadgående slag, under kompresjonsslaget. Hvis du legger merke til, fyrer gnist en brøkdel av et sekund før du fullfører kompresjonstakten. Dette gjør det mulig for forbrenningsluft blandingen for å nå sin maksimale kraft ved avslutningen av slaget, hvor den vil generere mest strøm. Tenningshastigheten gir brøkdelen av et sekund vinduet for å oppnå dette.
Generelle Timing Problemer

Ignition timing spiller en viktig rolle i å generere maksimal motorkraft, men også gjør at motoren kan kjøre så sikkert som mulig. Hvis tenningen er for avansert, noe som betyr at gnist branner tidligere enn nødvendig, luft-drivstoff blandingen antent før topp-dødpunkt, la blandingen brenner lenger. Selv om dette kan øke strømmen til et visst punkt, genererer den høyere indre trykk og forårsaker detonasjon som kan forårsake skade på stempel og dets olje-ringene. Likeledes, hindre tenning - skyte på eller etter topp dødpunkt - reduserer kraften av luft-drivstoffblandingen og genererer høye interne temperaturer. Hvis venstre ukontrollert, kan de økte temperaturer føre til at motoren gripe.

Timing Problemer knyttet Point-stil Ignition Systems

Points-type tenninger, felles inntil 1980, støttet seg på en svingbare circuit breaker drives av en flikete cam festet til motorsykkelen sin veivaksel eller kamaksler. Ettersom kammen dreies, presser dens flik skillebryteren fra hverandre for å overføre en gnist til tennspolen. Poeng kreves en målbar luftspalte mellom kontaktene, samt riktig plassering i forhold til kammen, for å opprettholde den riktige motor timing. Over tid beveger kontakt breaker ut av justering, kaste av tenningen timing i stadig større mengder før det er manuelt justeres. Lignende problemer kan oppstå hvis kontaktene blir korrodert eller skitten, effektivt svekke eller forsinke point-produsert gnist.
Timing Problemer knyttet til elektronisk tenning

elektronisk tenning typisk avhengige av en magnetisk Hall effekt sensor og en magnet festet til veivakselen. Sensoren utløser en gnist gjennom en kondensator-utladning tenning boksen hver gang magneten passerer foran den, via veivakselen rotasjon. Elektroniske tenninger bruker svært få bevegelige deler, noe som gjør dem enklere å vedlikeholde. Imidlertid kan en endring i luften gapet mellom magneten og sensoren skape feilavlesninger forårsaker utladningstid tenningen for å fyre uberegnelig og forstyrre tenning timing.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111725.html

Previous:
Next:

motorsykler