Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Informasjon om Vetter Fairings for Motorsykler

En kåpe er en aerodynamisk tillegg til et kjøretøy (fly, bil, motorsykkel eller båt) som reduserer luftmotstanden. Craig Vetter oppfant den første body-montert kåpe for motorsykler i 1966. Modellavhengig Fairings

første Vetter kåpen var laget av glassfiber og designet for en bestemt modell av motorsykkelen. Innen få år Mr. Vetter hadde formene for fem modeller av motorsykler, men var å finne det vanskelig å holde tritt med etterspørselen. Han bestemte seg for å designe en kåpe som passer alle sykkel.
Half Fairing

Det første gjennombruddet var Mr. Vetter sin realisering i slutten av 1970 at den øverste halvdelen av hans fairings var like. Han kuttet av den nederste halvdelen av en kåpe designet for en Honda 750 og fant det passer på flere andre merker. Advokatfullmektig, Jim Miller, kalt den nye stilen av kåpe Windjammer og navnet fast.
Endelige gjennombruddet

Den største gjenværende feil i drømmen en one-size-fits-all motorsykkelkåpe var frontlys. De ulike frontlys stiler krevde en kåpe som kan gjøre det umulige. Det var Mr. Vetter geni for å inkludere frontlys i faring selv. Dette var det siste hinderet, og Windjammer hadde klarert det.
Postscript

Craig Vetter solgte Vetter Fairing Company i 1978. MC-produsenter, klar over populariteten til Vetter Fairings som en ettermarkedet add-on, begynte inkludert Vetter-lignende ytterkledning på lager modeller og i 1983 ble selskapet konkurs.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110160.html

Previous:
Next:

motorsykler