Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan å stramme løse eiker på en Harley

Mye av appellen til Harley-Davidson motorsykler ligger i deres klassiske opptredener. Selv om den generelle trenden beveger seg bort fra ledningen-hjul med eiker i favør av solid, ett stykke hjul, mange Harley eiere foretrekker utseendet av eiker. Imidlertid hjul med eiker har en tendens til å vibrere løs over tid, noe som krever regelmessig inspeksjon og justering for å opprettholde motorsykkelens stabilitet. Regelmessig Spoke Vedlikehold

Ifølge Harley-Davidsons vedlikeholdsplan, må alle motorsykler utstyrt med wire-hjul med eiker har eikene sjekket og strammet etter motorsykkelens første 1000 og 5000 miles, deretter hver 20.000 miles etterpå. Mens de fleste Harley-Davidson motorsykler kan være i stand til å følge denne planen uten et problem, mengden motorsykkelen er ridd og forholdene den er ridd gjennom kan mandat en spoke inspeksjon mye raskere enn den anbefalte serviceintervaller. Humpete veiforhold samt lang avstand ridning arbeider for å løsne eikene utover en trygg grense - noe som betyr at hjulene skal inspiseres ofte
Effekter av Loose Wheel Eiker
<. p> En typisk Harley-Davidson hjulet består av fire forskjellige deler: den indre hub, den ytre kanten, hjul eiker og snakket brystvortene. Den L-formede del av hjul-spilene er hektet inn i hull maskinert inn i den indre kjernen, med den ytre, gjengede del av eiken løpende mot den ytre kant. Eikers brystvortene er presset gjennom den ytre kanten og skrudd på den gjengede enden av eikene inntil felgen holdes godt på plass. Hvert individ eiken er strammet i en bestemt rekkefølge til den ytre kant roterer jevnt med den indre navet uten en side-til-side slingring eller opp-og-ned hoppende bevegelse. De interlaced ledning eiker danne en sterk struktur som tåler vekten av motorsykkelen og dens ryttere. Når en snakket, eller et sett av eiker, løsner, den ytre kanten kan begynne å bevege seg bort fra det løsnet eiker og skape ustabilitet. Hvis tilstanden er igjen å forverres, kan hjulet helt mislykkes, siden det ikke lenger kan bære vekten av motorsykkelen.

Metoder og verktøy

Mange motorsykkel mekanikk stole på lyden en eiker gjør når truffet med en spoke fastnøkkel til å bestemme hvor tett det er. Men å være i stand til skikkelig identifisere den rette lyden tar flere år å mestre og fører ofte til mindre enn ønskelig resultat. Den beste metode, og en som kan utføres av de fleste Harley-Davidson eiere med liten opplæring, er utført ved hjelp av et hjul talte-spesifikk momentnøkkel. Å kunne stramme eiker til en bestemt momentnøkkel eliminerer enhver tvil om hvor tett, eller løs, en enkelt eiker er på et gitt punkt langs hjulet. Bortsett fra en momentnøkkel, er en tjeneste stativ for å tillate hjulene å spinne fritt.
Snakket Inspeksjon og innstramming prosedyre

Monter motorsykkelen på en tjeneste stå å løfte den ene hjul av bakken på en gang. Etiketten snakket med et stykke tape for å tjene som en visuell påminnelse om ditt utgangspunkt, og deretter løsne merket snakket en kvart omdreining med en spoke skiftenøkkel. Umiddelbart stramme snakket med 55 tommers-pounds ved hjelp av en eiker-spesifikk momentnøkkel. Hoppe forbi de neste to eiker slik at du strammer den fjerde eiken. Løsne snakket en fjerdedel av en sving, deretter stramme den til 55 tommer-pounds. Fortsett å stramme hver fjerde snakket til du har returnert til den første eiken, deretter flytte til den andre snakket. Gjenta igjen til du kommer tilbake til den andre snakket fra startpunktet. Fortsett på denne måten til alle eikene er strammet. Spinn hjulet og se på den ytre kanten til en side-til-side eller opp-og-ned-bevegelse, noe som indikerer en tilstand som kalles rettheten. Hvis hjulet viser noen tegn til runout, må hjulet på nytt trued av din lokale Harley-Davidson verksted.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111604.html

Previous:
Next:

motorsykler