Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Må du bruke kløtsjen hver gang du Shift en Dirtbike?

Hver motorsykkel rider rundt om i verden er kjent med bruk av clutch hendel for å bytte mellom sine maskinens ulike tannhjul for å kompensere for skiftende hastigheter og kjøreforhold. Den grunnleggende teknikken for å dra i spaken, bytte tannhjul og slipp håndtaket er obligatorisk for casual løypekjøring. Men, kan off-road motocross racing sette en helt ny vri på grunnleggende skiftende teknikker. Formålet med Clutch

dirt bike sin clutch er ansvarlig for å kontrollere overføring av kraft generert av motoren til overføring, slik at bakhjulet for å flytte motorsykkelen framover. Med clutch hendel trukket inn, platene innenfor clutch løsne, slik at motorens utgående aksel å spinne fritt uten å snu overføring. Mens koblingen er koblet fra, blir overføring tannhjul frigjøres fra konstant belastning lagt inn av motoren. Dette gjør at smuss sykkelen rider å skifte gjennom girene uten å forårsake stress som vil til slutt slites bort tannhjul 'tenner. Når spaken er utgivelsen, clutchplatene engasjere og overføring gjenopptar driften.
Shifting med Clutch

Shifting din skitt sykkel under normale trafikksituasjoner skal alltid utføres med clutch hendel. Dette er spesielt viktig når du reiser ved lavere hastigheter, som clutch gir god kontroll over motorsykkelen sin effekt, slik at du kan kontrollere eksakt hvor fort du er ute og reiser i ulendt terreng. På samme måte, ved hjelp av clutch reduserer risikoen for skade på tannhjul og Shifter gafler i overføringen mens skiftende ved høyere hastigheter. Ganske enkelt å velge et tannhjul uten bruk av clutchen - og riktig teknikk - vil tvinge girene for å forandre mens de fremdeles er under en belastning. I verste fall scenarier, kan dette ødelegge tennene ut av girene, noe som vil føre til sivile tap dersom de fragmentene er fanget i overføringen.
Hensikten med Clutchfritt Shifting

Shifting uten bruk av en clutch kan være gunstig i off-road racing, slik at rytteren å bevege seg gjennom girene uten å ta for å trekke inn clutchen, velg et gir slipp clutchen. Disse få sekunder er meningsløst på en tursti, men kan bety forskjellen mellom å vinne eller tape til en racer. Shifting inn et høyere gir uten clutch, spesielt i de første sekundene av et løp, kan gi en racer nok av et hode begynne å gjøre det i den kritiske første sving. På samme måte kan nedgiring la bakhjulet å spinne raskere og skyv når du nærmer deg en sving. Selv om dette er normalt ikke ønskelig på stien, skli inn i en sving opprettholder dirt bike hastighet og peker på motorsykkel mot svingen exit punkt.
Praksis og teknikk

Lære å sikkert og effektivt skifte uten clutch tar praksis. Begynn ved å akselerere i en rett linje i første gir. Laste girspaken ved å trykke forsiktig opp på spaken med tuppen av støvelen din til du føler litt motstand. Litt rulle gasshåndtaket tilbake til delvis lukke gass. Girspaken vil bevege seg oppover enkelt og skifte til andre utstyr som overføring losser. Åpne gassen umiddelbart for å akselerere, og gjenta etter behov inntil du har upshifted gjennom skitt sykkelens tannhjul. Nedgiring inn et lavere gir er gjort i lignende, men motsatt, måte. Laste spaken ved å trykke lett ned. Lukk gassen å bremse, så raskt blip - Åpnet - gassen. Skifteren spaken vil bevege seg nedover som motorens turtall øker. Ytterligere downshifts kan utføres på denne måten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111506.html

Previous:
Next:

motorsykler