Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje på en 83 Shovel Leder

The Shovelhead var Harley-Davidson primære motor modell 1966-1984, da den ble erstattet av Evolution motor. Den 1208 cc V-twin Shovelhead motor kan sees i nesten alle motorsykkel bygget av Harley-Davidson i løpet av sin 18 år lange regjeringstid. Mens svært lite av motoren forandret seg siden introduksjonen, mottok Shovelhead en automotive-type spin-on oljefilter i 1982, montert under den bakre av veivhuset, slik at filteret kan endres raskt. Oljeskift bør utføres hver 1500 til 2000 miles for å holde disse eldre motorer i toppform. Du trenger
Stikknøkkel
1/4- og 5/8-inch stikkontakter
Flat skrutrekker
Long trakt
Oil fange pan
Drain plug vaskemaskin
Oil filter
Fire liter, SAE 20W-50 API SF eller SE-Grade motorolje
Momentnøkkel
Forseglbar en gallon beholder
Vis flere instruksjoner
en

unbolt motorsykkelens plass, med en pipenøkkel og en 1/4-tommers kontakten eller en flat skrutrekker. Trekk den rette rammen dekselet, som ligger under høyre sete rail, for hånd for å eksponere oljetanken.
2

Start motorsykkelens motoren og la den gå i stedet for tre minutter å varme oljen. Stopp motoren og la oljen bosette ytterligere fem minutter.
3

Skru av tanklokket fra toppen av oljetanken for hånd. Plasser en lang trakt og en olje catch pan under oljetanken. Skru ut pluggen fra bunnen av oljetanken, ved hjelp av en pipenøkkel og en 5/8-inch socket. La oljetanken til å renne i minst fem minutter.
4

Fjern skiven fra tappepluggen, deretter rense spunsgjengene med en butikk fille. Ta frem en ny vaskemaskin på tappepluggen og skru pluggen inn i oljetanken for hånd. Stram tappepluggen til 18 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en 5/8-inch socket.
5

Skru av oljefilteret fra bunnen av motoren, mot bakhjulet, ved hjelp en olje filter skiftenøkkel eller en remskiveverktøy. Tøm olje filter og noe olje igjen i oljepumpe inn din olje få kjøpt. Rengjør oljepumpe og olje pumpegjengene med en butikk fille.
6

Coat det nye oljefilteret er pakning med SAE 20W-50 API SF eller SE-Grade motorolje, og skru filteret på oljepumpen for hånd til du merker motstand. Stram oljefilteret ytterligere to tredjedeler av en sving for å forsegle oljefilteret mot motoren.
7

Fyll oljetanken med 3,5 liter SAE 20W-50 motorolje, deretter skru filler hetten på plass for hånd. Starte motoren og la den gå på plass i tre minutter for å fordele den friske olje gjennom hele motoren. Stopp motoren og la oljen bosette litt for ytterligere tre minutter.
8

Løft motorsykkelen ut av sin side stå og holde den i et nivå, oppreist stilling. Skru på lokket igjen og tørk sin peilepinnen rengjøre med en butikk fille. Sett peilepinnen helt til tanklokket hviler på toppen av oljetanken, og deretter trekke peilepinnen. Ideelt sett bør oljen på peilepinnen være over streken trykt på bunnen av peilepinnen. Alternativt bør oljenivået være en tomme under oljetanken filler halsen. Tilsett olje, etter behov, for å heve oljenivået over streken. Skru lokket på plass for hånd og senke motorsykkel på sin side stå.
9

Skyv den rette rammen dekselet på plass over oljetanken for hånd. Installere setet på motorsykkelen.
10

Seal din oljeavtappingsbeholder med et lokk eller tømme den brukte oljen i en lukkbar 1-gallon plast container. Ta brukt motorolje til din nærmeste Harley-Davidson servicesenter eller auto deler butikken for avhending.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111501.html

Previous:
Next:

motorsykler