Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Forskjeller mellom den ZX12 og ZX12R

Det er ingen forskjell mellom Kawasakis ZX12 og ZX12R. De er de samme høytytende motorsykkel. "R" står for racing, men den første er ofte slapp når sykkelen er diskutert. Den ZX12R ser ut som et spor-racing sportssykkel, med fremoverlent styret og en full kåpe, men denne maskinen er bedre egnet for dragracing og lineær hastighet enn normalt mindre, lettere sportssykler som Kawasakis Z7 eller ZX10. Motor

Som de fleste japanske motorsykler avledet fra road-racing maskiner, bruker ZXR en tverrstilt montert, inline, firesylindret, fire-takts motor. Det er en stor forskyvning motor med en boring på 83 mm og en slaglengde på 55,4. Den ZX12 har også en veldig høy komprimering av 12.2:1. Den har doble overliggende kammer med fire ventiler per sylinder. Motoren er væskekjølt og drivstoff injisert. De spesielt store throttle organer har en 46 mm diameter.
Ramme og oppheng

ZX12 bruker en aluminium monocoque ramme design. Den bakre boggien bruker et enkelt støt. Den forstillingen bruker 43 mm, svært justerbar, invertert teleskopgafler. Vinkelen på gaffelen, kjent som "rake", er lengre enn den som brukes av rene veien syklistene. Dette flatere rake gir en tregere styrerespons, noe som er ønskelig på ultra-høye hastigheter. Sykkelen føles stabil, ikke hyper-responsive som en typisk road-racing motorsykkel designet for radikal turn-ins i høy hastighet.
Resultatutvikling

Forestillingen av de ZX12 rivaler enhver produksjon motorsykkel i verden. På et dynamometer, produserer det ca 180 hestekrefter. I fart, pressurizes en ram-air induction system luft-drivstoff kostnad, skape opp til 190 hestekrefter, oversette til nesten 190 mph. Selv de dyreste eksotiske biler i verden kan ikke out-akselerere ZX12 og få kan konkurrere med sin toppfart. Mens ZX12 har gode kjøreegenskaper, spesielt ved høy hastighet, betyr det ikke har nimbleness av mindre, racing-klassen sport sykler.
Åpen Klasse

ZX12 er del av en trend i open-klassen Superbike. Dette race-avledet klasse synes noen ganger å være en konkurranse mellom produsenter for å bli best i akselerasjon og flat-out hastighet. Den Z12 er en levedyktig sport sykkel og sport tourer, men dens eksistens skyldes trolig Kawasaki ønske om å legge beslag på tittelen "verdens raskeste serieproduserte motorsykkel."

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111036.html

Previous:
Next:

motorsykler