Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvor gammel er Harley Davidson motorsykkel Company?

The Harley-Davidson Motor Company begynte i Milwaukee, Wisconsin tidlig i det 20. århundre. Motorsykkelen selskapets første fokus var å bygge motorsykler for racing og en Harley Davidson vunnet en 15-kilometer lange løpet i 1905 ved å krysse mållinjen på 19 minutter og to sekunder. Selskapets første fabrikken var et lite treskur med firmanavn skrevet på døren. The Beginning

I 1901 designet William Harley en motor til å passe på rammen av en sykkel. Arthur Davidson sluttet seg til ham i 1903 for å bygge og selge motorsykler. Selskapet startet i en 10-by-15-fots skur. En tidligere klassekamerat av Harley kjøpte den første motorsykkelen fra dem i 1903. Harley-Davidson feiret sitt 100-års jubileum i september 2003, da mer enn 250.000 ryttere endte en tur i Milwaukee, Wisconsin.
Innlemmelse

1907, Davidson to Brødrene hadde sluttet seg til voksende bedrift, som da hadde 18 heltidsansatte. Selskapet stiftet 17. september 1907 og aksjen ble delt fire måter mellom grunnleggerne. Fabrikken hadde også vokst og ble nå plassert på senere skulle bli Juneau Street Milwaukee.
AMF Fusjon

I 1969, The Harley-Davidson Motorcycle Company fusjonerte med amerikanske Machine og Foundry Company (AMF) til å bli The Harley-Davidson AMF Motorcycle Company. Mange Harley-Davidson entusiaster fordømte fusjonen og interesse i selskapet begynte å avta etter hvert som kvaliteten hadde allerede vært plaget siden 1950. Selskapet unngikk konkurs i 1985 som det kjempet for å overvinne sine problemer.
Selskapet Rebirth

I 1981, en gruppe senior Harley-Davidson ledere, som inkluderte William Davidson, barnebarn av selskapets grunnlegger William Davidson, kjøpte selskapet fra AMF, og Harley-Davidson Motor Company var en gang igjen. Tariffer pålagt importerte motorsykler enn 700 cc hjalp selskapet gjenvinne sine føtter, og når de tariffer utløpt i 1988, fikk Harley-Davidson ikke be om en forlengelse og følte de kunne konkurrere med billigere import.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111021.html

Previous:
Next:

motorsykler