Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan endre Clutch på en 2005 Yamaha R6

Racing og høy ytelse street riding kan ta en alvorlig toll på 2005 Yamaha R6 er clutch. Mens flertallet av slitasje oppe av clutch oppstår under take-offs fra en stillstand, kan aggressive girskifte påvirke clutch ytelse ved å generere sterk varme og friksjon. Hvis ridd kontinuerlig i denne tilstanden, vil de metall og fiber plater innenfor clutchen begynner å deformere, som du vil føle deg som en slipping sensasjon mens under makt. Skifte clutch er ikke en enkel oppgave, og bør ikke forsøkes med mindre din er velkjente din R6 indre arbeid. Du trenger
5 mm unbrakonøkkel
skrutrekker
Bakre svingarm stativ
10 mm, 14 mm, 17 mm og 22 mm kontakter
Stikknøkkel
bunnpanne
momentnøkkel
Container
Flat skrutrekker
Yamaha universell clutch holder (Yamaha delenummer 90890-04086)
3 liter 10W30 motorolje
trykkskiven
Clutch montering
Clutch sjefen mutter og låseskive
0,09-tommers clutch plate 7 Ferieleiligheter, 0,08-tommers clutchplatene
to lilla friksjonsplatene
6 brune friksjonsplatene
Ankerskive
6 clutch fjærer
6 clutch våren bolter
2,25 quarts av etylenglykol frostvæske kjølevann
Vis flere instruksjoner
en

Fjern høyre side og lavere fairings fra R6 din, ved hjelp av en 5 mm umbraconøkkel for å løsne den kåpe er bolter. Fjern plast popnagler fra forsiden av side fairings og bunnen av nedre Fairings. Bruk tuppen av en skrutrekker til å trykke midten av nagler, trekk deretter nagler ut av kåpen panel.
2

Place din R6 på en bakre svingarm stand til å støtte det i oppreist stilling. Start motoren og la den varmes opp i minst tre minutter, eller til temperaturmåleren på speedometeret montering indikerer en motor temperatur på 150 grader. Stopp motoren og la den avkjøles i 10 minutter.
3

Skru ut pluggen fra bunnen av motoren, ved hjelp av en 17 mm pipe festet til en pipenøkkel. Tømme motoren for olje inn i en bunnpanne, skru pluggen på plass. Stram pluggen til 31 fot-pounds ved hjelp av 17 mm-kontakten er festet til en momentnøkkel.
4

Følg slangen på høyre side av R6 radiator til vannpumpe på høyre side av motoren, like nedenfor den store runde clutch dekselet. Skru avløpet bolten fra den nederste kanten av vannpumpe, ved hjelp av en 10 mm pipe og en pipenøkkel, og tappe R6 s kjølevann inn i en stor container. Skru drain bolt på plass og stram det til 7,2 fot-pounds, ved hjelp av 10 mm-kontakten er festet til en momentnøkkel.
5

Hekt clutch kabelen fra clutch arm, plassert i bunnen av den runde clutch dekselet. Skru ut boltene fra clutch dekselet, ved hjelp av en 5 mm unbrakonøkkel. Trekk clutch dekselet og pakningen bort fra motoren for å avsløre din R6 er clutch montering.
6

Skru av clutch våren bolter fra forsiden av clutch montering, ved hjelp av en 14 mm pipe og en pipenøkkel . Trekk clutchen fjærer, trykkplaten og skyvestangen ut av clutch montasje for hånd. Komme inn i clutch montering og fjerne friksjon og clutch plater fra clutch forsamlingen.
7

Rett ut de bøyde tappene på clutch sjefen Mutterens låseskive, som ligger i sentrum av clutch montering, bruk en flat skrutrekker. Hold clutch forsamlingen stødig med en Yamaha universell clutch holder, så skru av clutch sjefen mutter og låseskive med en 22 mm pipe og en pipenøkkel. Ta tak i sidene på clutch forsamlingen med begge hender og trekk den av motoren. Skyv shims, skjult bak clutch montering, utenfor clutch akselen.
8

Skyv en ny sikringsskiven på clutch aksel, plassere vaskemaskinen er rillet ansiktet bort fra motoren. Skyv den nye clutch montering på clutch aksel, etterfulgt av clutch sjefen Mutterlåsingen vaskemaskin. Hold clutch forsamlingen stødig med den universelle clutch holder og stramme clutchen sjefen mutteren til 51 fot-pounds, ved hjelp av 22 mm-kontakten er festet til en momentnøkkel. Bøy klaffene på den nye låseskive mot sidene av clutch sjefen mutteren med en flat skrutrekker.
9

Coat den nye friksjon og clutchplatene med fersk 10W30 motorolje. Plasser clutch og friksjonsplatene inn clutchen forsamlingen i følgende rekkefølge: 0,09-tommers clutch plate, lilla friksjon plate, 0,08-tommers clutch plate, lilla plate, 0,08-tommers clutch plate, brun friksjon plate, 0,08 - tommers clutch plate, brun friksjon plate, 0,08-tommers clutch plate, brun friksjon plate, 0,08-tommers clutch plate, brun friksjon plate, 0,08-tommers clutch plate, brun friksjon plate, 0,08 tommers-clutch plate og den siste brun friksjon plate.
10

Sett push rod inn på baksiden av den nye trykkplaten. Rett markeringen på kanten på trykkplaten med det tilsvarende merke på siden av clutchen sammenstillingen. Plasser trykkplaten over clutch plater og inn på clutch huset. Skyv clutch fjærer inn i fordypninger i trykkplatene ytre ansikt. Skru clutch våren boltene på plass og stram dem til 5,8 fot-pounds, ved hjelp av 14 mm-kontakten er festet til en momentnøkkel.
11

Sett clutch dekselet og pakningen på motoren, ved hjelp av en 5 mm unbrakonøkkel. Stram dekke sin bolter til fem fot-pounds med en momentnøkkel. Sett på clutch kabelen til clutch armen på undersiden av dekselet.
12

Refill motoren med 2,5 liter 10W30 motorolje gjennom filler halsen på toppen av clutch dekselet. Fjern hetten fra høyre side av radiatoren. Fyll radiatoren med 2,25 liter etylenglykol frostvæske kjølevæske. Skru lokket på plass.
13

Sett høyre side og lavere fairings på R6 din, ved hjelp av en 5 mm unbrakonøkkel. Fjern den bakre svingarm stativ og senke R6 på sin kick stand.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110791.html

Previous:
Next:

motorsykler