Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

MC-kjeden Fakta

The MC-kjeden er en av de viktigste komponentene i en motorsykkel. Selv om det finnes mange varianter, alle tjener den samme funksjon: å bringe den strøm som genereres av motoren til hjulene som omdanner energien i bevegelse. Uten kjeden, vil en motorsykkel ikke være i stand til å fungere. Funksjon
En overføring kjeden blir dratt langs en kjedehjul.

Den vanligste MC-kjeden er en kjede av overføringen, eller rulle kjede. Disse kjedene passer over sprocket gears, som er runde og utstyrt med tenner som fange og trekke kjeden. En motor vil rotere disse tannhjul som trekker kjeden overføre energi og snu andre gir. Dette er det som gjør at hjulene på sykkelen for å rotere fra motorkraft.
Deler

En overføring kjeden består av indre og ytre koblinger. De indre lenker har små metallplater koblet sammen med to metall ermer eller foringer. De ytre koblinger er bredere og passer på utsiden av de indre forbindelser med pinner som glir inn i ermene og holde strukturen sammen. Disse lenkene roll med hverandre å skape en kjede som kan bøye og bevege seg med svært lite friksjon.
Maintainence

Selv motorsykkel kjedene har lav friksjon, over tid på bolter og foringer vil utvikle fatigue. Holde kjedet smurt forhindrer friksjon fra forårsaker unødig slitasje. Inspisere kjeden for sprekker i platene og ruller, roteres pins, og eventuelle tegn på synlig slitasje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/109813.html

Previous:
Next:

motorsykler