Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Harley Shovelhead Tech Tips

I 1966 avduket Harley-Davidson den kraftige Shovelhead motor, som tok sitt navn fra kull spade form av det rocker dekker. Selv om produksjonsfeil på denne motoren er antatt å ha lidd under Harley midlertidige fusjon med amerikanske Machine og Foundry Co from 1969-1981, mange Harley eiere og teknikere fortsatt vurdere Shovelhead å være den beste motor Harley noensinne laget. Teknisk informasjon for Shovelhead er lett kjøpt i manualer eller på nettet. Olje Lekkasjer
Olje kan lekke fra interne primære linjen.

Oljelekkasje, eller "Shovelhead drypp," har vært plager Shovelhead eiere i flere tiår. Forbryterne kan inkludere slitte hodet pakninger, ventil dekselet på toppen av motoren eller oljepumpe. Den Shovelhead var utstyrt med automatisk oilers i grunnskolen og for kjededrift. Disse to systemene har historisk tatt på seg skylden for oljelekkasjer. Ifølge Shovelhead USa, kan både primære og kjede oilers plugges uten å skade motorsykkel.
Løse bolter

ny ettertrekking eller stramme boltene på en Shovelhead er en vanlig praksis på grunn av mengden av vibrasjoner fra motoren. Bare stramme en løs bolt vil gjøre lite for utførelsen av motorsykkelen, imidlertid. Bolten må være riktig moment til de riktige spesifikasjonene. Ved ny ettertrekking eller installere nye bolter på en Shovelhead, er det en god idé å bruke et tynt lag med smøreolje til en bolt for å redusere friksjonen. Sjekk alltid produsentens instruksjoner og spesifikasjoner før du begynner denne type jobb.

Forrett tips
Starter problemer kan ofte spores tilbake til solenoiden.

Shovelheads er beryktet for å ha startproblemer involverer magnetventil, men mange ganger dette kan spores tilbake til forbindelsen feil eller dårlige deler. Hvis starteren relé ledningen ikke er koblet til "S" post på relé, vil sykkelen ikke starte. Starteren relé ledningen i seg selv kan også være kablet feil. Dette kan kontrolleres ved hjelp av et voltmeter og en Harley koblingsskjemaet. Terminal kontakter inne solenoidhuset bør også kontrolleres for å sikre at de ikke var for stramme og vridd under installasjonen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/109572.html

Previous:
Next:

motorsykler