Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Gjør det selv Oljeskift på en Yamaha R1 motorsykkel

Yamahas YZF-R1 har vært bilmerket flaggskip superbike siden sin industri-risting innføring i 1999. Drevet av en 998cc inline-firesylindret motor pakket i en kvikk ramme, knuste "R1" racing scene som var dominert på den tiden av tunge 750cc sport sykler. Nå i sin fjerde utforming form, har det vist seg det siste tiåret, både på banen og gaten. Men med den teknologiske fremskritt til stede i denne moderne rase sykkel kan enkle vedlikeholdsrutiner, for eksempel oljeskift utføres hjemme? Forberedelse
p Som med mange bestrebelser, ligger suksess i skikkelig forberedelse. Innhenting av en service manual for din modell år R1 kan gi et vell av kunnskap, utover de opplysninger som kreves for en motor olje og filterskift. Faktisk er en tjeneste manuell den mest verdifulle verktøyet. Bortsett fra den manuelle, sørg for å ha en ny olje filter, fire liter olje, en olje filter skiftenøkkel, en pipenøkkel, og en beregning allen hodet socket sett. Det kan være lurt å ha en tilførsel av rene håndklær eller filler på hånden for å rense eventuelle utslipp som skjer. Hvis du har tilgang til sykkel stativ, enten for forgaffelen eller bakre svingarm, hvis kan hjelpe fart på prosessen sammen samt gi en solid støtte for motorsykkelen. Til slutt, sørg for å ha en god olje fange beholder til å samle brukt motorolje.
Tømming av olje

Før du begynner, start sykkelen opp og la den på tomgang i noen minutter for å varme opp oljen. Varm oljen flyter lettere, kutte ned tiden det tar å renne fra motoren. Bare sørg for at motoren er varm, ikke varmt, til å holde deg fra å bli brent. Hvis du har et stativ, plassere sykkelen opp på den. Hvis ikke, la det på siden står det også fint. Plasser olje fange direkte under motorsykkelens motor og løsne oljepluggen, som ligger rett under motoren mellom eksos header rørene. Se opp for varme rør. Deretter fjerner oljefilteret, som ligger rett under radiatoren på forsiden venstre side av motoren. Selv om det ikke er nødvendig, fjerner venstre side Underkåpen for enklere tilgang. La oljen renne inntil dryppende stopper.
Etterfylle olje

Putting ny olje inn i motoren starter med oljefilteret. Hell en liten mengde av det inn i det nye filteret og la det stå i noen minutter for å slippe noe luft som kan ha blitt fanget innenfor. Mens filteret står, sett tappepluggen tett, men vær forsiktig så du ikke over-stramme den, eller du vil skade plugger tråder. Skru det nye filteret på plass for hånd til den er stram og ny olje i gjennom lokket på høyre side av motoren (på clutch cover). R1 vil bruke i underkant av 4 liter olje, så ikke overfylle. Tørk opp søl og starte opp sykkelen. Mens sykkelen er i gang, langsomt løsne oljefilteret inntil en liten mengde av oljen trenger ut fra rommet mellom filteret og motoren, og deretter stramme på nytt. Dette kalles "Rap" oljefilteret, et triks som brukes til å rense olje system av luftbobler som kan sulte motoren for olje. Når filteret er strammet igjen, slår du av sykkelen og erstatte Underkåpen.
Siste hånd

Når du har fått olje i og "burped" filteret, tørk opp eventuelt oljesøl, spesielt hvis du har fått det på eksosrørene. Olje brenner raskt på de oppvarmede rør og røyker lett, som kan være en litt pinlig og illeluktende situasjon. Til slutt, kaste en brukt olje riktig ved å ta den til en lokal auto deler butikken for gjenvinning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106627.html

Previous:
Next:

motorsykler