Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan Care for en Yamaha YZ 125

Yamahas YZ125 er en av de minste konkurranse skitt sykler, men ikke la størrelsen lure deg. Den 124cc to-takts motor er i stand til mind-numbing ytelse og er i stand til å holde sine egne på grusvei eller sti. Men hvordan holder du denne pocket rocket glad når du ikke rir? Heldigvis, to-takts dirt bikes, som den lille YZ, krever svært lite vedlikehold og kan gi mange år med glede så lenge du følger en grunnleggende vedlikeholdsplan. Instruksjoner
en

Bruk nytt drivstoff. Bensin har en tendens til å svekkes over tid, som kan tilstoppe forgasseren drivstoff jetting som gassen brytes ned til slam. Alltid sørge for at tanken er fylt med frisk gass før ridning og lagring.
2

Pre-blande drivstoffet med olje på riktig måte. Yamaha og de fleste produsenter anbefaler at du bruker en ratio på 32:1, eller 4 gram av olje til en gallon av gass. YZ125-er som brukes ofte for racing kan ha nytte av en litt rikere 20:01 ratio, eller 6,4 gram av olje til en gallon av gass
3

Bytt girolje en gang for hver 20. time av ridning.
4

Sjekk din tennplugger hver 20 kjøretimer. Se etter "groe", eller fet, svart oppbygging på elektroden slutten av tennpluggen. Skitne plugger er ofte et tegn på mekanisk svikt et eller annet sted i motoren.
5

Inspiser luftfilteret ofte. Skitne luftfiltre sulte motoren av luft og skape et tap av makt. Stock papir luftfiltre bli svart som de blir skitne og må byttes. Alternativt kan ettermarkedet skum luftfiltre vanligvis renses og oljes.
6

Sjekk din forstillingen for lekkasjer. Rengjør gaffel rør, da - mens du trekker i front bremsehendelen - trykk ned på fronten for å komprimere gaffelen. Slipp bremsen når gaffelen utvide og kjøre fingeren langs gaffel røret. Hvis fingeren kommer bort belagt med gaffel olje, kan du ha en lekker gaffel segl, som må byttes før ridning.
7

Skyll og blø bremsesystemer. Dirty bremsevæske og luftbobler i bremseslanger vil føre til tap av bremseevne, oftest vises som en myk, bløt-følelsen bremsehendelen. Skifte væske og blødning luft fra bremseslanger kan gjenopprette og med forbedre brems ytelse og tilbakemeldinger.
8

Sjekk dine hjul for ødelagte eller bøyde eiker og erstatte noe som er skadet. Sjekk også felgene for bulker. Hjulene er alt som skiller deg fra bakken og eventuelle feil kan føre til tap av kontroll.
9

Sjekk dekkene for slitebanen slitasje og punktering. Hvis mønsteret er slitt ut eller ujevn, skifte dekket. Likeledes kan noen hull eller punkteringer i gummi bety at det indre rør er kompromittert, så vel. Sett på røret før du sykler igjen.
10

Rengjør YZ125. Foruten det faktum at en ren sykkel er en sunn sykkel, vil eventuelle oljelekkasjer eller skader som ellers ville bli skjult av skitt være synlig. Alltid ren sykkel etter hver tur.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106554.html

Previous:
Next:

motorsykler