Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Marine Outdrive Verktøy

Som båteier, kan det være lurt å gjøre mange av de reparasjoner og regelmessig vedlikehold selv for å spare penger. Den outdrive, eller hekkaggregat som det også kalles, er et felles område oppmerksomhet for DIY båteiere. Mange av de mer enkle oppgaver ved arbeid på outdrives krever ikke mer enn standard, dagligdagse verktøyene du finner rundt huset. Imidlertid er det noen oppgaver som er mer komplisert eller som krever spesialverktøy. Prop Nut Wrench

Dette enkle verktøyet er en plast eller metall som brukes til å fjerne den store mutteren som holder propellen på drivakselen i midten av outdrive. Det er en svært grunnleggende verktøy, men ikke en som de fleste hjem har liggende rundt. Det er nødvendig fordi senteret mutteren på en propell er større enn vanlige husholdningsartikler i en verktøykasse ville være i stand til å håndtere og i et stramt plass som skiftenøkler som kan være i stand til å gripe det ikke kunne få i. prop skrunøkkelverktøyet har en langt skaft med en stuss ved enden som er lang nok til å nå inn i sentrum for propellen og stor nok til å gli over mutteren. Hver modell av outdrive har sin egen versjon av prop verktøyet. En propell som er utviklet for en Mercruiser outdrive sannsynligvis ikke vil fungere på en OMC outdrive. På den motsatte ende av prop mutter verktøyet bunnen skråner til et punkt som skal legges inn i propellen sentrum og løfter låseklaffen ringene ut av sporene. Mens en enkel flat skrutrekker kan også oppnå dette, er det praktisk å ha det for hånden når du tar av mutteren.
Gear Lube Pump

outdrives krever oljeskift separat fra det som er utført på den indre motor. Denne oljen er fylt fra bunnen opp, fordi hvis det er utelatt i den øvre peilepinnen åpningen den er stoppet av pakningene rundt drivakselen og oljen vil ikke nå de laveste girene. Disse pakningene ikke forby olje fra å bevege seg inn i toppen casing, så en girolje pumpen brukes til å presse oljen oppover i outdrive. Den girolje pumpen er enkelt verktøy som består av en slange, og et deksel som passer på enhver kvart størrelse glidemiddel beholder. Den frie enden av røret settes inn i olje dreneringshull, og den motsatte enden kobles til hetten via et trykk pumpe som båteieren komprimerer å presse oljen inn i enheten.
motor Alignment Tool
p Dette er et spesialisert verktøy som kreves bare hvis outdrive er helt fjernet fra båten. De fleste båter mekanikk vil kontrollere motoren innretting når stasjonen er fjernet, mens mange av båteierne unngå å gjøre det mindre drivakselen er fjernet og erstattet inn i motoren, fordi verktøyet ikke har andre anvendelser og er stort og kostbart. Imidlertid kan unnlate å sjekke for riktig justering være en kostbar feil og selv la deg strandet i vannet hvis en kopler svikter eller motorfester klarer å senke eller heve stasjonen under bruk. Motoren innrettingsverktøy er en lang, tykk metall skaft med en kobling på den ene enden som settes inn i drivakselen mens motoren er slått i trinn på 90 grader om gangen for å se etter vingler eller innsnevres.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103361.html

Previous:
Next:

båter