Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> 4X4 >> Content

AWD Vs 4X4

All-wheel-drive biler blir stadig vanligere med den økende populariteten til delefilter sport nyttekjøretøyer. Crossovers er persontog bil-baserte biler som har utseendet og høy profil av en SUV. Men all-wheel-drive crossovers ikke bør forveksles med fire-hjulsdrevne kjøretøy. All-wheel-stasjoner er vesentlig annerledes og ikke har de viktige off-road funksjonene til en firehjulstrekk. Bakgrunn

Fire-hjulsdrevne kjøretøy stammer med truck-basert, body-on-frame, off-road kjøretøyer. Disse kjøretøyene inkludert Jeep Wranglers, International-Harvester Scouts, Ford Broncos, Chevrolet Blazer, og den større Ford Explorer, Expedition og Chevrolet Suburban, blant mange andre sport nyttekjøretøyer med off-road egenskaper. SUVer slutt erstattet stasjonsvogn og, til en viss grad, minivan som familien vogn. På slutten av 1990-tallet, ønsket bilkjøring publikum alle perks av en fire-wheel-drive, men ikke den robusthet av en lastebil-baserte kjøretøy. Den crossover ga eierne utseendet til en SUV, men komforten til en personbil. Den all-wheel-drive crossover er fire-wheeldrive "lite". Det gir et bedre grep på veien, men ikke den vitale lav-gear evne til å navigere ulendt terreng.
Firehjulstrekk

En ekte fire-hjuls- kjøretøy har kraften genereres til bakhjulene under normale kjøreforhold og i "2WD"-modus. I ekstreme værforhold, som snø, gjørme eller i ulendt terreng, overfører motorens kraft til alle fire hjul via akslene og en to-speed transfer case. Denne funksjonen utføres manuelt eller automatisk, avhengig av merke, modell og år av kjøretøyet. Overføringen saken har et gir-reduksjon system som gir lavere gir rekkevidde for å håndtere uønskede kjøreforhold. Bare lavt gir kan håndtere bratte, steinete bakker.
All-Wheel Drive

All-hjulsdrevne kjøretøy mangler en viktig komponent som tillater dem å tverrgående ulendt terreng: to-trinns girkasse. Siden det ikke er gir-reduksjon enhet, en all-wheel-drive bilen vil oppføre seg omtrent som en front-eller bak-wheel-drive personbil mens off-road i vått vær. Bare, du sitter fast i gjørma fordi bilen mangler den nødvendige lav-gear evne. Noen all-wheel-drive biler også kjøre mye som en front-wheel-drive bilen fordi 90 prosent av motorens kraft går til forhjulene. Bare når forhjulene begynner å slure gjør bakhjulene engasjere å holde grepet på veien. All-wheel-drive systemer er mekanisk eller elektronisk styrt. En elektronisk kontrollert versjonen har en elektronisk enhet for å kontrollere bias dreiemoment til hjulene fra 0 prosent med en åpen differensial til full lock 100 prosent. Suzuki bruker en dashbordmontert bryteren for å aktivere sitt AWD system for å fordele riktig mengde dreiemoment mellom for-og bakhjul til hjulspinn og kjøreforhold.
Bottom Line

Bilprodusentene ikke design all-wheel drive for off-road kjøretøyer. Firehjulsdrift er også brukt i ytelse biler. For eksempel, Audi R8 Spyder V8, med sin vektfordeling favoriserer bakenden, bruker firehjulsdrift ved å bruke seigt kopling til å skifte opptil 35 prosent av kraften til forhjulene under visse forhold. All-Wheel-stasjoner håndtere bedre enn to-wheel-drive versjoner i generell ytelse, og spesielt i vått vær. Men de fortsatt fungere som personbiler i stedet for fire-wheel-drive SUVer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/4x4/103312.html

Previous:
Next:

4X4