Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan bruke Timing Light på en 22RE

En 22RE er drivstoff injiseres versjon av Toyotas ærverdige 22R motor. Den første 22RE ble produsert i 1982. Forskjellige former av motoren var tilgjengelige gjennom 1995. Selv om spesifikasjonene varierer med alder og modell, er den grunnleggende tenning timing fremgangsmåten den samme. Spesifikasjoner er plassert på Vehicle Emission Control Information etikett i motorrommet. Bruken av en tidsstyrings-med enten en jumper bly eller en induktiv-type pickup anbefales. Du trenger
Metric pipenøkkel satt
Rags
hvit maling
Tachometer
sugeslangen plugger eller golf tees (nødvendig på enkelte modeller)
Byglingstråd (nødvendig på enkelte modeller )
Vis flere instruksjoner
en

Finn frem timing plate på forsiden av motoren, like ovenfor veivakselen skivene. Rengjør platen med en klut om nødvendig, slik at du kan tydelig se merkene.
2

Drei veivakselen skivene med en pipenøkkel til timingen hakket i skivene er synlig. Rengjør hakk og merk den med en prikk av hvit maling.
3

Bring motoren opp til driftstemperatur. Fest en turteller ifølge måleren instruksjoner og justere tomgang til den riktige rpm. Slå av motoren.
4

Konsulter VECI etikett i motorrommet for timing prosedyrer. Ta ut og plugge de nødvendige vakuum slanger hvis nødvendig. Fest en jumper wire mellom terminalene TE1 og E1 på sjekken plugg hvis det er nødvendig. Gjøre oppmerksom på taktmerket spesifikasjonen, normalt fem grader BTDC.
5

Koble timing lys strømkabler til batteriet og pickup kabelen til nummer én sylinder tennpluggen. Kontroller motorrommet for å sørge for at alle kabler, ledninger og løse slanger er ute av veien for motoren fan.
6

Start motoren. Trykk på gasspedalen tre eller fire ganger, så la motoren gå på tomgang i et minutt. Rett timing lys i Veivakselremskive å belyse taktmerkene. Den hvite prikken på skivene skal være på linje med riktig merke på timing plate.
7

Juster timingen om nødvendig ved å løsne distributør hold nede klemme og vri distributør kroppen før merkene justere. Stram klemmen. Kontroller motorens turtall og justere. Ta testen utstyr og koble alle slanger og ledninger. Prøvekjøre bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102643.html

Previous:
Next:

Tune Ups