Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Hvordan Tune Up en Toyota Tercel

En melodi opp for din Toyota Tercel er en god investering. Du vil spare penger på gass og forlenge levetiden på bilen din. Du skal sjekke batteriet, og rengjør batteripolene, sjekk utslipp kontroll utstyr som EGR ventilen og PCV ventil, og endre tennplugger og ledninger. Etter det, må du endre luft og drivstoff filtre, justere tomgang, fylle væske og rense injektorer eller forgassere. Best av alt, vil du gå glipp av en ettermiddag med dårlig TV. Du trenger
Mekaniker hansker
Tool kit
Toyota Tercel reparasjon manuell
Batteri skurebørste
Voltmeter
Olje, oljefilter, olje additiv, bunnpanne og avfallsbeholder
Fuel filter Nike Air filter
Fluids - girolje, bremsevæske, servostyring, radiator
dieselinjektor renere eller forgasser
Radiator væske tester
Vis flere instruksjoner
Tune Up Your Toyota Tercel
en

Bruk en liten skiftenøkkel og fjerne røde og sorte batteri ledninger og skrubbe vekk eventuelle korrosjon fra batteriet innlegg. Re-koble batteriet ledninger. Kontroller at batterispenningen er på 12 volt mens idle og 13-14 volt mens du kjører ved hjelp av digital multimeter. Snu multimeter til "V" og ta kontakt med røde ledelsen i multimeter med rød eller "+" batteriet innlegget og den svarte kabelen til den negative eller "-" batteriet innlegget. Starte bilen. Kontakt røde ledelsen igjen til "+" batteriet innlegget og den sorte ledningen til "-" batteriet innlegget
2

Sjekk din Tercel sin eksosgassen resirkulering (EGR) ventil hvis du har en grov tomgang. Hvis du hører "pinge" eller "banke", eller hvis drivstofføkonomi er dårlig. Rense eksosgassen resirkulering (EGR) ventilen ved å fjerne hetten og filter og bruke trykkluft til å sprøyte-rengjøre filteret. Re-installere filteret og cap. Bruk et vakuum måler for å sjekke vakuum går inn i EGR og kommer ut av det. Sammenligne målingene til vakuumnivåer spesifisert i manualen. Se link i Ressurser for et bilde.
3

Sjekk for Positive veivhusventilasjon (PCV) ventil problemer ved å se etter vanlige symptomer. Lytt etter en grov tomgang, se etter olje på spjeldhus og se etter blå røyk som kommer ut av eksosrøret ditt. Erstatte billig PCV ventil hvis du har disse symptomene.
4

Koble den svarte bakken terminal på batteriet. Endre fire tennplugger og tennplugg ledninger. Fjern boot av tennplugg ledningen fra tennpluggen. Bruk tennpluggnøkkel og stikkontakt for å fjerne tennpluggen. Kontroller støpsel for tegn på slitasje på motoren og kast støpselet ordentlig.
5

Sett inn den nye pluggen forsiktig for å unngå stripping motoren tråder, en alvorlig feil. Roter pluggen inn for hånd tre rotasjoner, sørg for at det ikke er kryss-gjenget, og bare da bruke kontakten for å stramme helt. Skift ut alle tennplugger og koble til batteriet.
6

Endre olje og oljefilter. Bruke produsentens anbefalte olje vekt. Bruk en olje additiv for eldre biler med lav kompresjon for å gjenopprette makt og bedre drivstofføkonomi. Plasser en olje samling beholder under bunnpannen på bilen. Løsne bolten på bunnpannen. Tømme den. Skru av oljefilteret. Monter det nye filteret. Monter bolten på bunnpannen. Skru av rund-lokk på toppen av motoren og hell i oljen og tilsetning til riktig nivå. Kast brukt olje og filter på riktig måte.
7

Finn tomgangsskruen i manuell og justere den til den anbefalte nivået med en skrutrekker. Sjekk din RPM måleren inne i bilen for å finne ut om den er riktig. Snu bilen av. Fjern klemmen og slangen fra begge sider av dieselfilter og kast filteret ordentlig. Monter det nye filteret ved vrir slangen på utløpene i filteret og re-posisjonering klemmene. Ta av lokket på luftinntaket beholderen, fjerne luftfilteret, installere det nye filteret og erstatte beholderen lokket.
8

Fyll alle væsker til riktig nivå, inkludert olje, radiator, bremser, servostyring og girolje. Sjekk din radiator væske når bilen er kul ved å trekke væske inn i en radiator væske tester. Legg radiator væske som er nødvendig for beskyttelse om vinteren og sommeren.
9

Rengjør drivstoff injektorer med drivstoff injektor renere i gasstanken. Rengjør forgasseren med forgasser-spray. Sveiv bilen, fjerne luftinntaket deksel, og fukte forgasseren inntil all sot er fjernet og metallet skinner. Forbedre Tercel ytelse dramatisk ved å rense grundig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102317.html

Previous:
Next:

Tune Ups