Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Effekter av bileksos

Bil eksosen har fått skylden for alt fra kreft til smelting av polarisen caps, men hva er dens sanne effekter? I teorien ville en ren forbrenningsmotor prosess arrangement produserer bare karbondioksyd og vann, men den faktiske produksjonen av en motor er mye mer kompleks. Ineffektiv forbrenning, tilsetningsstoffer i bensin og nitrogen i luften selv alle fører til uønskede utslipp som har varierende effekt på både miljøet og den enkelte. Carbon Dioxide

Den mest beryktede og kjente delen av forbrenningsmotor er karbondioksid (CO2). Dette naturlig biprodukt av forbrenningen hendelsen er ansett som en viktig drivhusgass. Klimagasser samle seg i den øvre atmosfæren og felle solens varme, som fører til en generell økning i global temperatur. Denne effekten er mer konsentrert på noen steder enn andre.
Karbonmonoksid

Karbonmonoksid (CO) er en nær slektning av karbondioksid, og dens farer er litt mer lokaliserte enn de pårørende sin. Ved innånding i mengder så lavt som 667 ppm (parts per million), begynner CO å konvertere opptil 50 prosent av kroppens oksygen-bærer hemoglobin til karboksyhemoglobin. Dette molekylet er ineffektive til å levere oksygen til cellene, og fører til en effekt som ligner på kvelning. De umiddelbare virkningene av CO forgiftning er hodepine, kvalme, tretthet og til slutt død.
Kvelestoffer

De ekstremt høye temperaturen i forbrenningskammeret med høy kompresjon og turboladede motorer ofte produsere nitrogenoksider (NO og NO2). I små doser, kvelestoffer spille en viktig rolle i cellulær kommunikasjon og bidrar til å beskytte leveren. Imidlertid er store doser av NOS kjent for å forårsake vaskulær kollaps og septisk sjokk. Kronisk innånding av NOS har vært knyttet til leddgikt, ulcerøs kolitt, juvenile diabetes, fødselsskader /DNA mutasjon og multippel sklerose.

Studier utført av Environmental Health Perspectives i 1999 har konkludert med at lab mus som ble utsatt for en minuscule 12 ppm av NOS i seks timer daglig over en periode på tre måneder utviklet alvorlige endokrine (hormonelle) lidelser. Effektene av disse lidelsene har lav sædkvalitet og hemming av flere veksthormoner.
Miljø Effekter

miljøeffekter av bildeler eksos er i hovedsak et makrokosmos av endringene forårsaket i et individ. NOs flyte inn i den øvre atmosfære til å danne salpetersyre og da denne er en viktig komponent av sur nedbør og smog. Når det regnet treffer bakken, livnære den i jord, og dermed grunnvann.

Uforbrente hydrokarboner (bensin) fra eksosen presentere en lignende fare for grunnvann og jord, som de er tyngre enn luft og vil umiddelbart slå til jorden. Hvis du noen gang har sett effekten brukt motorolje har på gress, da har du en ganske god idé om hva hydrokarboner kan gjøre til noe fortsatt lever.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102255.html

Previous:
Next:

Tune Ups