Hva er en Lambdasonde?

De fleste folk ikke tar hensyn til hvor mye vedlikehold er nødvendig for å holde en bil kjører riktig. De tar vare på ting som oljeskift og dekk erstatning, men motor, drivstoff-systemet og eksos reparasjoner blir ofte neglisjert inntil det er en åpenbar problem. Lambdasensor

lambda-sensor er også kjent som den avgass oksygen-sensor og er nøkkelen sensoren i motorens brennstoff kontroll tilbakekoblingssløyfe. En datamaskin bruker lambdasonden å balansere drivstoff-oksygen blanding. Den riktige lesning for drivstoff blandinger er rik i motsetning til å helle.
Output Range

Lambda sensor utganger varierer fra 0,2 volt, som er mager, til 0,8 volt, noe som er rik. For en perfekt balanse, som er kjent som stoichiometric, må det være blanding av 14,7 deler luft til en del drivstoff.
Les Frequency

lambdasonden aldri forblir konstant, er det alltid i endring. Dette er kjent som krysser teller. Innsprøytningssystemet skal veksle mellom rik å lene omtrent en gang per sekund, hvis den er lavere enn dette, må sensoren byttes
Levetid

lambdasonden. varer vanligvis mellom 30.000 og 50.000 miles, men det kan slutte å jobbe tidligere hvis sensoren blir forurenset av bly fra en frostvæske lekkasje eller om det blir tett med karbon. Når lambdasonden begynner å svikte, kan check engine lyset kommer på.
Skifte

Før du setter din lambda sensor, gjøre en diagnostisk sjekk for å se hva som er galt med sensoren. Det kan være en enkel ting som et ledningsnett problem som ikke medfører erstatte hele sensoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133549.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance