Hvordan en vannsensor arbeid?

Automotive vannfølerne i en eller annen form har eksistert i lang tid. Tilbake i 1951, Harley Earl brukt en fuktighet sensor til opp gadget faktor av sin futuristiske Buick LeSabre konseptbil, plassert i midtkonsollen, dette vannet sensor og dens kontroll systemet automatisk hevet bilens konvertible toppen, bør regne streik mens eieren var unna. Selv om dette fortsatt en felles søknad, har vannet sensoren også sett bruk i andre, litt mer viktige systemer. Søknader

Sannsynligvis den vanligste vann sensor søknad i dag innebærer regn-sensing vindusviskere og frontlys. Eldre regn-sensing viskersystemer vil automatisk bruke en medium eller standardmodus ved sensing vann, men nyere og mer presis sensor teknologi gjør at sensor for å oppdage både tilstedeværelse av vann og mengden av vann som faller på bilen. Frontlysene vil automatisk utløse når vindusviskere engasjere seg, først og fremst fordi mange statlige lover krever det. Andre bruksområder er sofistikert antispinn, blokkeringsfrie bremser og all-wheel-drive systemer.
Impedans fuktighetssensoren

impedans sensorer består av to tynne, metallplater atskilt av en hygroskopisk (vann-absorberende) materiale som nylon. Den øvre metallplate - som regel koblet til en jordet - inneholder hundrevis av små hull som tillater vann å sive gjennom og inn i det hygroskopiske materialet. Når hygroskopisk lag blir våt, danner vannet den absorberer en kobling mellom den øverste bakken plate og bunnen positiv plate. Strøm passerer gjennom vannet, lukker en krets som aktiverer systemet. Impedans sensorer er enkle, robuste, billig, og varmen som produseres i løpet av sin elektriske overføringen fører vann fanget i hygroskopisk materiale til å fordampe. Dette gjør impedans sensor rask til å svare hvis regnet plutselig skulle stoppe.
Kjølt Mirror Sensorer

Ikke ofte brukt i bilindustrien, kjølt speil sensorer er faktisk er mer passende for å avføle fuktighetsinnholdet i luften enn det flytende vannet selv. Disse sensorene består av metall speil kjølt av en to-trinns varmepumpe, en LED-lyskilde og en photovoltaic celle vinklet for å fange LED reflektert lys. Når speilet blir kjølig nok, vil vann fra luften kondenserer på den og å redusere mengden av lys som går til PV cellen. Jo høyere kreves Duggpunktstemperaturen, er det mer fuktighet i luften.
Mørk flekk Sensorer

Vanligvis brukes til å teste for hydrokarboner fordampning og duggpunkt målinger, mørk flekk sensorer er funksjonelt lik kjølt speil sensorer. I stedet for en flat og polert speil, disse sensortyper bruke en invertert kjegle-formet glass eller metall reflektor med en matt eller syreetsete overflate. Den matte overflaten fører tynne fuktighet filmer å holde seg på plass og kondenserer inn i tykk-blokkerende dråper. Reflektoren er formen fungerer som en linse, slik at strålen sted å utvide i forhold til sin opprinnelige størrelse. Dette forsterker også dråpen mørke-spotting effekt, som gjør det lettere å oppdage.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/131857.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil