Auto Eksos komponenter

Mens kjøretøy eksosanlegg kommer i forskjellige former og størrelser, de alle har samme formål - å fjerne gass skapt av en drifts-motor. Selv om formen og størrelsen på eksosanlegg varierer avhengig av hva slags kjøretøy de er på, de samme komponentene utgjør de fleste eksosanlegg. Air Pump

luftpumpe presser luft utenfra bilen din inn i eksosmanifolden. Oksygenet i luften hjelper konvertere karbonmonoksid som kommer fra motoren til karbondioksid.
Combustion Chambers og eksosmanifolden

forbrenningskammeret ligger i motorens topplokk . Disse kamrene samle gassen eksos utgitt av motoren. Eksosmanifolden er en pipe, vanligvis laget av støpejern, som festes til topplokk og hjelper eksos flyt fra forbrenningskammeret til eksosrør.
Katalysator

ligger i eksos linje, er katalysatoren hovedkomponenten konvertere karbonmonoksid utgitt av motoren til karbondioksid og vann. Omformeren er foret med kjemikalier som bryter ned karbonmonoksid og andre skadelige gasser slik at de ikke vil bli utgitt, noe som reduserer skadelig forurensning oppstår.
Lyddemper

buldrende av forbrenning, eksos ventiler og gass rulle rundt i din eksosanlegg skaper mye støy. Lyddemperen tar som høres energi og konverterer den til varme. Dette forsvinner lyden, slik at eksosanlegget mye roligere.
Oxygen Sensor

oksygen sensor registrerer hvor mye oksygen i luften som kommer gjennom eksosanlegget. Denne sensoren hjelper bilens datamaskin beregne hvor mye drivstoff bør legges til eller trekkes fra motoren prosesser. The O2 sensor kan enten være ved eksosrøret eller i manifold.
Tail Pipe

Eksosen må ha en exit gang dens gått gjennom hele prosessen. Denne utgang er halerøret, som vanligvis er montert bak på bilen. Det kan også monteres ned under bilen eller ut på sidene av bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/128113.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil