Hvordan Recondition en Alloy Rim Wheel

En bilens hjul er en av de mest merkbare funksjonene, og kan gjøre en gjennomsnittlig bil ser ut som noe langt mer spesiell. På grunn av dette, lettmetallfelger er et svært vanlig oppgradering til biler og lastebiler av alle modeller. Over tid skjønt, kan lettmetallfelger bli ripete og ødelagt fra bruk som de er utsatt for steiner, fortauskanter, skitt og elementene. Heldigvis, kan et sett med lettmetallfelger bli overhalt i en helg. Du trenger
Floor jack og bukker (hvis du fjerner hjul fra bilen)
malingsfjerner
Mineral ånder
Primer
Spray maling
Klarlakk
220-grit , 320-grit, 400-grit, 600-sandpapir
maskeringstape
respirator
Vis flere instruksjoner
en

Fjern hjulene fra bilen hvis de er fortsatt installert. Jekke opp bilen med et gulv jack og støtte den på bukker mens du gjenopprette hjulene. Det er også lurt å ha dekkene fjernet av et dekk butikk for de beste resultatene. Dette vil gjøre det enklere å rehabilitere hjulene og minimere behovet for maskering.
2

Strip den gamle klarlakken og maling fra hjulene med malingsfjerner. Påfør stripper i enten aerosol form eller børste på skjemaet. Når malingen begynner å boble opp, tørke det av med en fille. Fjerne gjenstridige områder med mer stripper og ved å skrubbe overflaten med fin stålull.
3

Reparasjon noen riper eller hakk med Bondo eller metall filler. Bland fyllstoffet i henhold til instruksjonene og fyll i områdene slik at de er på nivå med den nærliggende overflate av hjulet. Sand filler med 200-korning og deretter 400-sandpapir før det glatt å ta på.
4

Rengjør hjulet med white spirit og en ren, tørr, lofri fille. Hvis det er noen områder av hjul som du ikke ønsker å male, maskere disse områdene av med maskeringstape og papir. For eksempel kan du ikke ønsker å male sentrene i hjulet. Eller hvis hjulene har en polert leppe som fortsatt er i god form, kan du ikke ønsker å male dette området.
5

Spray på en liten skur av primer. La primeren tørke i et minutt eller så, og deretter bruke en solid pels, holder de kan om åtte inches fra hjulet og gjør glatt frem og tilbake bevegelser. La primeren fullt tørke i henhold til instruksjonene på boksen. Tørketiden varierer avhengig av merke og kan være hvor som helst fra 30 minutter til flere timer. Påfør ett eller to flere strøk. Sand finish med 220-grit vått sandpapir. Tørk avslutt med white spirit en ren, lofri fille.
6

Spray på en støvtørking av den fargen du skal male hjulene. Det er maling tilgjengelig på bilen deler butikker som er spesielt formulert for å male lettmetallfelger, men du kan også bruke standard spraymaling. Påføre malingen på samme måte som primeren, anvende flere lag, og la den tørke mellom strøkene. Våt sand malingen med 220-korning, 320-korning og deretter 400-grit våt sand papir. For en glattere finish, sand til 600-korning eller høyere. Tørk avslutt med white spirit en ren, lofri fille.
7

Spray på en klarlakk oppå fargen pelsen hvis du ønsker en blank finish. Påføre malingen på samme måte som primeren og fargen pels. Du trenger ikke å sand klarlakk. At hjulene tørke i minst over natten før du håndterer dem og installere dem på bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/130095.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil