Hva er hensikten med den Spjeldhus?

Før 1980, den vanligste måten å kontrollere luft og drivstoff som trådte en motor besto av en forgasser montert på toppen av et inntak manifold. Etter hvert som teknologien forbedres og utslipp standarder strammet, ble innsprøytning standard som brukes på grunn av sin bedre effektivitet og evne til å bedre kontroll forurensende utslipp. Innsprøytning er et system som bruker et spjeldhus for det formål å styre brensel og luft inn i motoren. Airflow

spjeldhus er ansvarlig kontrollere mengden av luft som strømmer inn i en motor. En ventil er montert inne i åpningen av spjeldhuset som åpnes og lukkes avhengig av inndata fra driveren anvendt gjennom gasspedalen. Som gasspedalen trykkes ned, åpnes ventilen, slik at luft kommer inn i motoren. Som gasspedalen slippes, stenger ventilen, redusere mengden av luft inn i motoren.
Direction

Throttle organer får luft fra en forsamling som inneholder et filter som renser luften og direkte denne luft inn i innsugningsmanifolden. Den inntaksmanifold blander deretter den luft med drivstoff og dirigerer denne blanding til individuelle sylindre i motoren hvor blandingen er brent. Noen gasspjeldhus operere annerledes, de blander luft og drivstoff på egen hånd og levere det direkte inn i sylindrene gjennom rør som kalles løpere
Volume

Throttle. organer har elektriske komponenter kalt masse luftstrøm sensorer montert inne den forstand volumet av luft inn i motoren. Disse sensorene sender informasjon om mengden av luft detektert til kjøretøyets datamaskin, som justerer mengden av brensel tilsatt til den innkommende luft til å vedlikeholde den riktige brensel-til-luft-forhold for riktig forbrenning i motorens sylindre.

gass stilling

Throttle organer inneholder en sensor som overvåker posisjonen til ventilen som styrer luftstrømmen og hastigheten som det åpner. Dette gjør det mulig for datamaskinen å notere posisjonen for ventilen og hjelper datamaskinen til å bestemme den riktige mengde brennstoff for å legge til den innkommende luft. Gass stilling sensor bemerker også når ventilen åpnes raskt, slik at datamaskinen for å legge mer drivstoff til den innkommende luften, noe som forbedrer gassrespons og akselerasjon.
Fuel

På noen typer gasspjeldhus, er drivstoff sprøytebrukere montert direkte i spjeldhus. Ved at luft-kontrollerende ventil er åpnet, blir brensel sprøytes ved en injektor montert i spjeldhuset direkte inn i den innkommende luftstrøm. Denne blanding av luft og brennstoff blir deretter ført av spjeldhuset i inntaksporten løpere, hvor blandingen blir levert til sylindrene og brent. Noen systemer har en egen spjeldhus og injektor for hver sylinder.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/126480.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil