Hvordan Sett på Touch Up Paint

Utbedring av maling på bilen din er en ganske enkel prosess takket være det brede spekter av ulike malinger på markedet og fra bilprodusenten. Ofte er det mer logisk å gjøre noen enkle touch-up hjemme heller enn å betale en profesjonell til å gjøre det for deg. Men å bruke touch-up maling er ikke uten risiko. Sørg for at du teste fargen før du bruker den, eller du kan ende opp med en skjemmende to-farge maling jobb. Du trenger
2000 grit våt /tørr sandpapir
3000 grit våt /tørr sandpapir
Primer (eventuelt)
Car maling
Rubbing compound /polsk
Myk bomull

Vis flere instruksjoner
en

Bruk såpe og vann for å rense området som trenger å bli rørt opp. Sand området godt med 2000 grit /tørt sandpapir. Hvis etter sliping det er noen umalt metall eksponert, må du påføre et lag med primer og deretter la primeren tørke.
2

Sjekk fuktigheten og temperaturen i området der du vil være arbeider. Fuktigheten bør være i nærheten av 50 prosent og temperaturen rundt 70 grader.
3

Test din maling på et stykke metall. Bli vant til hvordan malingen fungerer og deretter bekrefte at du har riktig farge.
4

Spray base coat jevnt på slipte området. La malingen tørker. Dette tar vanligvis rundt 20 minutter, men sjekk med instruksjonene som fulgte med maling for å være sikker. Hvis du bruker flytende maling eller en penn, nøye påføre malingen med applikator eller en liten børste. Sand området lett og spray en annen base coat. Avhengig av fargen, må du kanskje tre eller fire strøk med maling, men to strøk er ofte tilstrekkelig. Hvis det er nødvendig, sand malingen veldig lett med 3000 sandpapir for å få en jevn overflate.
5

Påfør klarlakk etter at base coat har tørket skikkelig. Spray klarlakk hele veien til en god stoppe punkt, slik som kanten av et panel. La det være minst tre dager for klarlakk tørke.
6

Test rubbing compound i et område av kjøretøyet som ikke vanligvis sett. Hvis det ikke er noen problemer, kan du bruke rubbing compound å gi touch-up en skikkelig glans. Du bør bare bruke rubbing compound med ren, myk bomull.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/131652.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil