Hvordan erstatte rotorer på en 2004 Chevrolet Malibu

Bremsene på 2004 Chevy Malibu skal kontrolleres hver 5000 miles. General Motors anbefaler å skifte bremseklossene hver 50.000 miles og rotorene når de har nådd en tykkelse på mindre enn 2 mm. Brake rotors bør repareres eller erstattes hvis og når overflatene på skivene blir scoret av bremseklosser 'Slitasjeindikatorene eller når rotorene selv blir vridd. Unnlatelse av å ta alvorlig rotor skader kan føre til for tidlig slitasje på nye bremseklosser og muligens bremsesvikt. Du trenger
Tire jern
Jack
Jack står
13-mm fastnøkkel
15 mm fastnøkkel
Bremseklosser
rotorer
Brake renere
klut håndkle
C-klemmen
10-mm fastnøkkel
Drip pan
trakt
Bremsevæske
Vis flere instruksjoner
en

Parker Chevy på et flatt underlag og slå av motoren. Løft panseret og ta av master sylinderen cap. Lokket sitter på høyre side av motoren i nærheten av baksiden av motorrommet. Plasser lokket løst over master sylinder container for å holde rusk fra bremsevæske.
2

Løsne mutrene på forhjulene med dekk jern. Plasser dekk blokker bak bakhjulene. Plasser donkraften under rammen i fronten av kjøretøyet, og løft-hjulene opp fra bakken. Place bukker under akslene og senk Malibu på tribunen. Fjern jack.
3

Fjern lug nuts og ta av forhjulene. Fjern de to caliper skyve skruer fra hver av de foran calipers med en 13-mm fastnøkkel. Løft målepunktene (en på hver av forhjulene) fra bøylen parentes og hvile dem på toppen av styrearmen over navet. Skyv bremseklossene fra sporene av bøylen parentes. Fjern kalipperens boltene med 15 mm fastnøkkel og fjern braketten fra rotorene.
4

Slide rotorene fra hjulboltene. Hvert hjul har en rotor. Rotorene vil gli fra styringsgruppen knoke hånd. Bruk en hammer til å trykke på midten av plater for å fjerne gjenstridige rotorer.
5

Ta de nye rotorene fra emballasjen. Rengjør hver plate med bremsedeler renere å fjerne pakking olje brukes til å bevare rotorer under transport og lagring. Tørk rotorene med en ren klut håndkle før du installerer dem. Plasser platene på hjulet hub med top-hat seksjonen (hevet midtseksjon rotoren) vender utover.
6

Place bøylen braketten tilbake på rotoren og skru på kalipperens bolter. Stram boltene med 15 mm fastnøkkel. Skyv den nye bremseklosser i bøylen braketten borevindu.
7

Plasser en av de slitte bremseklosser på tvers av de to caliper stemplene stikker ut fra innsiden av hver av bremsekalipere. Klem puten mot stemplene med en C-klemme. Åpne bremsen lufteventilen med 10-mm fastnøkkel. Plasser et drypp panne under bremsekalippernes å fange bremsevæske. Klem markørene inn i siden av bøylen før de er begge helt ned i siden av bøylen. Fjern C-klemmen og tilbrakte bremsekloss. Steng lufteventilen med 10-mm fastnøkkel. Plasser bøylen over nye bremseklosser inne kalipperens brakettåpningene. Skru inn caliper lysbilde boltene og stram dem med 13 mm fastnøkkel.
8

Skift hjulene på hjulboltene og skru på lug nuts. Løft fronten av Malibu med jack og fjern jack stands. Senk de fremre dekk til bakken og trekke til mutrene med dekk jern.
9

Place dekket blokk foran forhjulene. Løsne lug nuts på bakhjulene og løft baksiden av bilen med jekken. Place bukker under bakakselen og senke bilen på tribunen. Fjern lug nuts og ta av bakhjulene. Sett den bakre bremseklosser og rotorer følgende trinn 3 til 8. Returnere bakhjulene på hjulboltene og skru på lug nuts. Løft på baksiden av Chevy og ta ut jack stands. Senk de bakre dekk til bakken og trekke til mutrene med dekk jern. Flytt til førersetet.
10

Trykk bremsepedalen sakte å returnere bøylen stemplene til riktig posisjon mot bremseklossene. Flytt til motorrommet. Fjern hovedsylinderen lokket og plassere en trakt inn i beholderen. Fyll tanken med DOT-3 bremsevæske. Fjern trakten og sett på lokket. Lukk Malibu hette.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/127273.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil