Hvordan erstatte en Sway Bar Link i en E39 BMW

Den E39-generasjon BMW 5-serie er den fjerde generasjon av denne tyske sedan. Som alle biler, er de svaie barer på E39 festet til suspensjon med end koblinger som kommer ut av stabilisatorstag på 90 grader og boltene til suspensjon. Over tid, svaie bar koblinger kan bli slitt eller ødelagt, slik at suspensjonen skal oppføre seg uforutsigbart og gjøre merkelige lyder. Selv om giveren kan lade flere hundre dollar for å erstatte disse delene, er dette en jobb som lett kan gjøres av eieren for kostnaden av linkene, som er ca $ 50,00 for et par. Du trenger
Floor jack
Jack står
hjulmutternøkkel
Socket sett og skralle
Åpen fastnøkkel
Sway bar end lenker
Vis flere instruksjoner
en

Park BMW på et flatt underlag. Løsne lug nuts for hjulene. Hvis du bare erstatte en front end kobling, bare løsne de fremre hjulmuttere. Hvis du skal skifte en bak, løsne den bakre hjulmuttere. Løft enden av kjøretøyet du skal bytte ut endeledd på med et gulv jack. Senk den ned bukker. Fullfør fjerne slepe nøtter og hjulene.
2

Finn stabilisatorstag og endeløkker. Den svai-bar er en tynn, rørformet lengde av metall som går fra suspensjonen på den ene side av bilen til den motsatte siden, ved den fremre og bak på bilen. Den ene enden av endeledd fester til slutten av svaie bar og den andre enden av endeledd boltene til BMWs suspensjon.
3

Fjern mutteren som holder endeledd til svaie bar på forsiden med en stikkontakt og en åpen slutt skiftenøkkel. Bruk fastnøkkel til å holde stud på plass at muttergjengene på. Fjern mutteren i motsatt ende av linken hvor det bolter til suspensjon.
4

Fjern mutteren som holder endeledd til stabilisatorstag foran med en stikkontakt og en åpen slutt skiftenøkkel . Bruk fastnøkkel til å holde stud på plass at muttergjengene på. Fjern mutteren i motsatt ende av linken hvor det bolter til suspensjon.
5

Installer den nye koblingen ved å skyve tappen på enden av koblingen gjennom hullet i stabilisatorstag og deretter installere og trekke til mutteren. Bruk fastnøkkel til å holde stud på plass mens du strammer mutteren med kontakten. Bolt den motsatte enden av koblingen til suspensjon på samme måte.
6

Fjern mutteren som holder koblingen til stabilisatorstag bak på bilen med en stikkontakt og en åpen fastnøkkel ved hjelp av samme metode som forsiden. Fjern mutteren som holder endeledd til bakhjulsopphenget kontroll arm.
7

Installer den nye koblingen ved å skyve tappen på enden av koblingen gjennom stabilisatorstag og deretter tråder på og strammer mutter. Installer den motsatte enden av koblingen til kontroll arm på samme måte.
8

Sett hjulene og tråd på lug nuts. Senk BMW ut av bukker med gulvet jack og deretter trekke til mutrene til 90 lb /ft med en momentnøkkel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/130096.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil