Hvordan sjekke bilens batteri for korrosjon

En del av regelmessig vedlikehold av bil er å sjekke bilens batteri for korrosjon. Du må fjerne etsende batterisyre fra tid til annen for å holde kjøretøyet kjører riktig. Urørt, kan korrosjon svekke eller ødelegge et dyrt batteri. Rengjøring og vedlikehold av batteriet kan lagre en dyr sammenbrudd ved siden av veien. Les videre for å lære hvordan du kan sjekke batteriet for korrosjon. Du trenger
Vernehansker
Baking soda eller spray-on batteri renere
Stålbørste
Vann
Vis flere instruksjoner
en

Put på vernehansker. Dette er svært viktig som batterisyre er sterkt etsende og kan kjemisk brenne huden. Finn bilbatteriet. I de fleste biler, vil det være synlig sted under hetten. I noen modeller, vil du finne den i bagasjerommet området eller under passasjersetet.
2

Finn kobler kabelendene. De er ofte beliggende på toppen av batteriet. Det vil være to. Hvis du bare ser en, se etter en sidemontert kabel.
3

Se etter hvite krystaller (kalt korrosjon) danner på batteripolene (Kabelkontaktene) eller innlegg. En liten mengde av korrosjon er normal, men en overdreven mengde kan være et tegn på en svak eller skadet batteri.
4

Wiggle terminalene med hansker. De bør ikke bevege seg lett. Løse batteripolene danne overdreven korrosjon og kan svekke batteriet.
5

Fjern klemmene fra batteriet. Kontroller kablene for korrosjon. Det kan vises som hvite krystaller, eller som en grønn film på utildekket kobber ledninger. Klem kablene. De må føle at hard gummi. Hvis du kan føle krystaller eller høre en knase når du klemmer dem, erstatte kablene.
6

Rengjør toppen av batteriet, innlegg og terminaler. Påfør et vann og natron blanding eller spray-on batteri renere. Dette nøy batterisyre, noe som gjør det sikkert å lande på bakken. Skrubb krystaller unna med en stålbørste. Skyll med rent vann.
7

Sett kablene og kontaktene hvis nødvendig, og deretter koble til batteriet. Vask hendene grundig som en ekstra forholdsregel, og deretter sørge for at bilen vil starte. Du ønsker ikke noen stygge overraskelser når det er på tide å forlate.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123997.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Car Maintenance